Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Lezing over drachtplanten
 

 

Lezing over drachtplanten

Op donderdag 27 maart organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over drachtplanten.
Sinds mensen heugenis hebben wilde bijen nog nooit zoveel aandacht gekregen als in de afgelopen paar jaar. Arie Koster zal ons vertellen, waarom het niet zo goed gaat met bijen, en hoe we ze een beetje kunnen helpen. Zonder deze diertjes zouden we immers nog nauwelijks fruit op ons bord krijgen!
Het vóórkomen van wilde bijen in het landschap is afhankelijk van twee componenten die alle twee op hetzelfde moment binnen de actieradius van wilde bijen aanwezig moeten zijn: nestgelegenheid en stuifmeel- en nectarproducerende planten. Heel vaak komen er massaal bloemen voor (akkerranden bijvoorbeeld) zonder dat er nestgelegenheid aanwezig is en andersom. Alleen bij een goed landschapsbeheer waarbij rekening wordt gehouden met beide levensvoorwaarden voor wilde bijen kan de bijenfauna sterk verbeteren. Maar daarvoor is draagvlak nodig. 

Ook in onze tuinen kunnen we de wilde bijen goed helpen door te zorgen voor bloemen en planten waar wilde bijen profijt van hebben. Tuinen, groot en klein, kunnen daardoor een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de instandhouding van wilde bijen. Vooral als er ook een bijenhotel in de tuin aanwezig is, kunnen tientallen soorten wilde bijen worden verwacht.  
Voor mensen die bijen eng vinden: wilde bijen steken niet of zeer zelden.
De Powerpointlezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2, - p.p. Voor meer informatie: michel.langenberg@home.nl



27-03-2014
 
 
Natuurgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)