Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Vlechtfestival in Schijndel
 

 

6 & 7 september Vlechtfestival in Schijndel

Schijndel, 26 augustus 2014 - Midden in het gebied van Het Groene Woud, op het terrein van Winery and Herbs in Schijndel, vindt op 6 en 7 september een groot vlecht- en wilgenfestival plaats om het tienjarig bestaan van de Vereniging van Vlechters te vieren. Een speerpunt voor de vereniging is het tot stand laten komen van een wilgensoortentuin. Stichting Streekhuis Het Groene Woud ondersteunt hierbij.
Met het jubileum-Vlechtfestival richt de vereniging zich op het grote publiek, dat tijdens het festival kennis kan maken met de vele facetten van het vlechten. Op beide dagen is er een markt waar, naast allerlei vlechtwerk, ook materialen, gereedschappen en boeken aangeboden worden. Voor de bezoeker is er heel wat zien en te doen. Zo zijn er demonstraties mandenmaken, mattenkloppers maken, een bijenkorf vlechten volgens het principe van de gulden snede, boommandjes maken etc. Ook worden er op het marktterrein kinderworkshops gegeven. Kinderen kunnen zich ook uitleven met spelletjes en het actief meevlechten aan een wilgenhutje.
Het festival vindt plaats bij Winery & Herbs, tevens bezoekerscentrum van Het Groene Woud, Boxtelseweg 23 in Schijndel. Het festivalterrein is zowel op 6 als 7 september geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Expositie & workshops
Eén van de ruimtes op het terrein is geheel gewijd aan een fraaie expositie, waar traditioneel- en kunstvlechtwerk, oude gereedschappen en informatie over de wilg en wilgenteelt en het bijen houden bij elkaar komen. Op zaterdag 6 september, aangemerkt als kennisdag, zijn er naast lezingen en presentaties ook workshops voor volwassenen, o.a. een vogel in doorsteektechniek, kaartweven, Corndollies en een Deens vogelvoederhuisje. Inschrijven hiervoor graag van te voren bij mieke@wilgennest.nl

Wilgensoortentuin
Een speerpunt voor de vereniging is het tot stand laten komen van een wilgensoortentuin. Stichting Streekhuis Het Groene Woud ondersteunt hierbij. In samenwerking met Het Groene Woud wil de vlechtersvereniging komen tot een tuin, die ook voor de toekomst de wilgensoorten in stand houdt. Een optie is zelfs de opzet van een kenniscentrum over de wilgenteelt en de toepassingen hiervan. Tijdens een discussie op zaterdag 6 september kan iedereen hierover zijn gedachten uiten.

Vereniging van Vlechters
De landelijke vereniging - in 2004 opgericht als opvolger van de stichting Wilg en Mand - biedt onderdak aan alle vlechtdisciplines, van het traditionele mandenmaken, tot artistiek vlechtwerk, heggenleggen en landschapsvlechten met levende wilg, stro vlechten, werken met biezen en stoelenmatten. Zie ook www.vlechters.nl.
De Vereniging van Vlechters viert het feestjaar groot. In april was er een tentoonstelling van boodschappenmanden en vierkante meter exposities in het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde, gericht op mandenmakers en geïnteresseerden op vlechtgebied.



06-09-2014
 
 
Vlechtfestival in Schijndel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)