Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stichting Brabantse Bronnen
 

 

Excursie het ontstaan van landgoederen op Landgoed Velder en Heerenbeek

Op zondag 17 mei a.s. organiseert Stichting Brabantse Bronnen een excursie op Landgoed Velder en Landgoed Heerenbeek tussen Liempde en Oirschot. De excursie, onder leiding van Ger van den Oetelaar, gaat over het ontstaan van landgoederen in de geschiedenis van Het Groene Woud. De excursie start om 10.00 uur bij de parkeerplaats van Herberg de Schutskuil (Oude Grintweg 100 in Oirschot) en duurt ongeveer 2,5 uur.

Het ontstaan van landgoederen is één van de ontwikkelingen die, met name rond de negentiende en twintigste eeuw, duidelijk zichtbare veranderingen aanbrachten in het landschap. In Het Groene Woud bevinden zich nog steeds verschillende typen landgoederen. Landgoederen met een schitterend landschap, monumentale gebouwen en een rijke geschiedenis. Landgoed Velder en Landgoed Heerenbeek zijn hier mooie voorbeelden van. Wat is nu de geschiedenis van deze landgoederen en hoe zijn landgoederen als Velder en Heerenbeek ontstaan? Al wandelend door de natuur vertelt Ger van den Oetelaar, bestuurslid van Stichting Brabantse Bronnen en kenner van de natuurgebieden en Het Groene Woud, hier meer over.

Landschapscanon van Het Groene Woud

Het Groene Woud kent een rijke geschiedenis en een diversiteit en hoeveelheid aan cultuurhistorische waarden. Een geschiedenis die veel verder teruggaat dan de negentiende eeuw. Stichting Brabantse Bronnen wil het eeuwenoude landschap weer tot leven wekken en beleefbaar maken. Daarom ontwikkelt deze stichting momenteel de Landschapscanon van Het Groene Woud met bijbehorend een aantal erfgoedprojecten. Een canon in de vorm van een boek en een website waarin de historische en ruimtelijke aspecten van de eeuwenoude landschappen naar voren komen. Het ontstaan van landgoederen is één van de onderwerpen die hierin aan bod komt. De Landschapscanon van Het Groene Woud wordt in juni 2015 gepresenteerd.

Aanmelden

Stichting Brabantse Bronnen organiseert de excursie in het kader van het project Landschapscanon van Het Groene Woud. Geïnteresseerden die graag aanwezig willen zijn, kunnen zich opgeven via marloes@vantlaarhof.nl (bij voorkeur voor 10 mei). Kijk voor meer informatie over Landschapscanon van Het Groene Woud op www.hetgroenewoud.com onder projecten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant en Streekfonds Het Groene Woud.

Desire van Laarhoven
Meer algemeen nieuws >>>>


17-05-2015
 
 
Stichting Brabantse Bronnen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)