Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ijsbaan Boxtel
 

 

Een schaatsbaan bij de Zwaanse Brug met medewerking van Boxtel

Van 14 december tot en met 8 januari krijgt Boxtel een schaatsbaan op de parkeerplaats bij de Zwaanse Brug. Een lang gekoesterde wens van vele inwoners wordt nu werkelijkheid. Mark van de Moosdijk, uitbater van lunchroom Meneer Van Dommelen nam het initiatief. Wethouder Van den Broek: “De schaatsbaan gaat deze winter niet alleen voor veel plezier zorgen, ook de aanloop naar het centrum wordt hierdoor aantrekkelijker”. 

Meewerkend Boxtel 
De schaatsbaan aan de Zwaanse Brug is een van de vele meewerkende voorbeelden. Het initiatief wordt gesteund met een bedrag uit het economisch stimuleringsbudget, ook is inmiddels bekend dat de vergunning wordt afgegeven. Het college staat garant voor maximaal 20.000 euro, waarvan 5.000 revolverend. Centrumwethouder en portefeuillehouder economie Eric van den Broek: “Een mooi initiatief vanuit de samenleving dat wij met veel plezier ondersteunen. Dit evenement gaat iets toevoegen aan de sfeer in het centrum aankomende winter.” 
De schaatsbaan gaat niet alleen economisch een bijdrage leveren, ook maatschappelijk. De dagen voor de kerstvakantie is de schaatsbaan extra vroeg geopend, zodat ook scholen de kans krijgen om met leerlingen te komen schaatsen. De initiatiefnemer heeft contact gehad met collega ondernemers uit de Stationsstraat. Zij zijn ook enthousiast, het gaat voor meer aanloop zorgen en er blijven genoeg parkeerplaatsen (16) beschikbaar. 

Economisch stimuleringsbudget 
In 2015 heeft meewerkend Boxtel 1 miljoen euro beschikbaar gesteld om de economie in de gemeente te stimuleren. Ondernemers kunnen hun initiatieven kenbaar maken aan de gemeente om in aanmerking te komen voor dit budget. Voorwaarden zijn dat de ondernemer ook een financiële bijdrage levert aan het initiatief en het uiteindelijk meer oplevert dan dat er in geïnvesteerd is. Daarnaast moet het initiatief op korte termijn uit te voeren zijn. Meer algemeen nieuws >>>>


22-08-2016
 
 
Ijsbaan Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)