Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

'Peter en de wolf' klinkt in Podium Boxtel 
 

 

'Peter en de wolf' klinkt in Podium Boxtel 

Op de basisscholen De Hobbendonken, De Spelelier, De Beemden en de Molenwijkschool volgen kinderen momenteel een bijzonder muziekproject. Aan de hand van een speciale lesmethode over het muzikale sprookje 'Peter en de wolf' komen ze van alles te weten over diverse muziekinstrumenten in een orkest. Ook de jeugd die de buitenschoolse opvang van de Kindertuin bezoekt, doet eraan mee. Het project eindigt met een uitvoering van de wereldberoemde compositie door Boxtel's Harmonie in Podium Boxtel. 

De deelnemende scholen hebben allemaal een lesboek met bijbehorende cd gekregen waarin vier muzikale thema's worden behandeld. Elk personage uit het verhaal wordt uitgebeeld door een instrument en daardoor wordt het heel beeldend: het dreigende geluid van de hoorns stelt de wolf voor, de hobo de eend, de fluit het vogeltje en de klarinet de kat. De fagot vertolkt opa en de gezamenlijke klarinet spelen de melodie die Peter verbeeldt. 

Vertellers en Dansers
Een verteller maakt het verhaal compleet. Hiervoor heeft Boxtel's Harmonie, dat in kleine bezetting het muziekstuk van Sergei Prokofiev vertolkt, Jos Vervoort in de arm genomen. Dansdocente Lotte Timmermans en breakdancer Ranil van Peperstraten hebben voor enkele van hun leerlingen een speciale choreografie gemaakt die ook tijdens de voorstelling is te zien. 
Het concert op woensdag 29 juni is exclusief voor de leerlingen van de vier scholen die aan het muziekproject hebben meegedaan. Een openbare uitvoering volgt zondag 3 juli om 14.30 uur in Podium Boxtel. Beide optredens zijn gratis toegankelijk.

Auteur Henk van Weert
Meer algemeen nieuws >>>>


29-06-2016
 
 
'Peter en de wolf' klinkt  in Podium Boxtel 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)