Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Een ‘pelgrimstocht’ voor het goede doel
 

 

Een eeuwenoude traditie in een fonkelnieuw jasje!

Op zondag 7 mei  organiseert het Land van Bosch samen met team de Vlinder een wandeltocht vanuit de Tiendschuur aan de Hagelaarweg 21 in Best, naar de Sint-Janskathedraal in Den Bosch (ca. 26 km). Ieder die graag wandelt, jong of oud, en de Bijna Thuis Huizen in Best en Oirschot een warm hart toedraagt, komt naar Best om deel te nemen aan deze gezellige wandeltocht. Wie liever in Boxtel aanhaakt; dat kan ook! Vertrek is daar bij recreatieboerderij ’t Dommeltje, Hoogmunsel 9, 5283VT Boxtel (afstand is dan ca.14km).

De start begint met een warm onthaal bij de Tiendschuur, waar de wandelaars worden voorzien van een gratis kopje koffie of thee met cake. Halverwege staat een kopje koffie of thee voor onze wandelaars klaar bij recreatieboerderij 't Dommeltje. Daarnaast zijn er onderweg enkele posten, waar gratis drinkwater aanwezig is en verstrekken we een appeltje voor de dorst. Zo blijft het gewicht dat moet worden meegenomen beperkt. Op het eindpunt worden alle deelnemers bovendien getrakteerd op een heerlijke versnapering. Om 12.00 uur zal op de markt in Den Bosch bij het standbeeld van Jheronimus Bosch aan de beide voorzitters van de Bijna Thuis huizen het sponsorbedrag officieel overhandigd worden in het bijzijn van enkele notabelen en de reeds aanwezige wandelaars. Daarna is het goed toeven op een van de gezellige terrasjes in de Bossche binnenstad, voor je de trein terug naar Best of Boxtel neemt (enkele reis naar Best is € 4,70 standaardtarief met OV chipkaart). Wie tussen 14.00 en 16.30 weer terug is op het NS station Best, kan vanaf het station opgehaald worden en naar de startlocatie worden teruggebracht.

De tocht is uitgezet door enkele enthousiaste wandelaars die al van ouds her deze van oorsprong 'Pelgrimstocht' lopen en voert ons deels over onverharde wegen, langs de horeca-gelegenheid 't Dommeltje via een mooie route langs de Dommel en de Essche Stroom, Halder, Haanwijk (waar 3 km voor de finish koffie/theehuis 't Haantje ligt) en het Bosch Broek naar de fraaie Brabantse hoofdstad Den Bosch. Verdwalen is onmogelijk, want bij de start ontvangt iedereen een routebeschrijving. Ook is de route via de website http://www.bestindebenen.nl te downloaden als pdf-bestand óf als GPS-route in gdb en gpx formaat. Starten kan tussen 6.00 en 9.00 uur Best en tussen 9.00 en 10.00 uur in Boxtel. Meld je snel aan: telefonisch/per sms/via app (06-58949349 of 06-14627964) of via het inschrijfformulier van de website www.bestindebenen.nl.

Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 8,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen tot 16 jaar (het lopen van deze tocht met kinderen jonger dan 12 wordt afgeraden). Maak het inschrijfgeld over op: NL41RABO0168834413 t.n.v. Bijna Thuis Huis De Vlinder o.v.v. uw naam en het aantal startbewijzen volwassenen/kinderen. Deze liggen op de dag zelf bij het startpunt voor u klaar. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.

Inschrijving op 7 mei is ook mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt op de dag zelf € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jeugdige lopers tot 16 jaar. Met het inschrijfgeld steun je de activiteiten van zowel Bijna Thuis Huis De Vlinder in Best, als het het Bijna Thuis Huis in Oirschot.

LET OP: het meedoen aan deze wandeltocht is geheel voor eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook.

Auteur Jolanda Raaijmakers
Meer algemeen nieuws >>>>


07-05-2017
 
 
Een ‘pelgrimstocht’ voor het goede doel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)