Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Fiets- en wandelexcursie o.l.v. Gastvrij Liempde-gidsen
 

 

Ontdek 17 december de verborgen plekjes van Vrilkhoven en De Prangen

Liempde, 13 december 2017 – Liempde kent veel verborgen, prachtige plekjes. Zo ook het buurtschap Vrilkhoven aan de rand van middeleeuwse bossen en het natuurgebied De Prangen met het geheim van de Rondenborch. Ga op zondag 17 december mee op stap om deze verholen plekjes te ontdekken. Gidsen van gastvrij Liempde verzorgen dan een interessante fiets- en wandelexcursie door dit gebied. Vertrek om 10.00 uur bij D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde).

Begin 14e eeuw bestaat Liempde uit wat verspreid liggende buurtschappen. Vrilkhoven was één van de buurtschappen die gezamenlijk met andere buurtschappen als Den Berg, Looeind en Kasteren Liempde vormden. Vrilkhoven kent een rijke historie door de ligging tegen Velder, de aanleg van de steenweg Den Bosch-Luik, de aanwezigheid van oude hoeves, het gebruik van de Vrilkhovense akkers door de bewoners van Vrilkhoven en het middeleeuws hoevecomplex de Rondenborch in het aangrenzende natuurgebied De Prangen.

Fietsen en wandelen
De excursie start zondag 17 december om 10.00 uur in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. De excursie bestaat zowel uit een fiets- als wandelgedeelte. Trek voor het wandelen een paar stevige schoenen of laarzen aan. Rond 12 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen € 5,- per persoon. Dit is inclusief kopje koffie of thee na afloop.


 


13-12-2017
 
 
Fiets- en wandelexcursie o.l.v. Gastvrij Liempde-gidsen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)