Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

KBO Boxtel 65 jaar Springlevend
 

 

KBO Boxtel 65 jaar Springlevend

Gedurende het jaar 2017-2018 viert KBO Boxtel haar 65jarig bestaan, onder het motto Springlevend. KBO is een belangenvereniging van senioren vanaf 55 jaar. KBO Boxtel is een onderdeel van KBO Brabant en telt bijna 2000 leden. Wekelijks verzorgt de KBO vaste activiteiten, maar ook een aantal wisselende. Het doel is steeds om mensen met elkaar in contact te brengen; de KBO-activiteiten vormen een wervelende ontmoetingsplaats voor mensen met gelijke of totaal verschillende belangstelling.
Ter gelegenheid van het 65jarig bestaan heeft de jubileumcommissie 65 activiteiten gepland gedurende de periode maart 2017-februari 2018.

Het betreft sportactiviteiten, excursies naar b.v. de rechtbank, de Groene Poort, wandelingen, workshop op het hobbycentrum, kennismaken met muziekinstrumenten, een evenement in de spiegeltent, een wijnproefavond enz. De leden worden via de maandelijkse nieuwsbrief/informatiebulletin op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Aan de meeste activiteiten kunnen de leden gratis deelnemen; af en toe kunnen ook niet-leden aansluiten, meestal tegen een kleine vergoeding.

Belangenvereniging van senioren
Naast het grote aantal activiteiten is de KBO ook belangenvereniging van senioren; door overleg met de wethouder en door deelname aan diverse overleggroepen brengt het bestuur van de KBO de behoeften en wensen van ouderen onder de aandacht van externe partijen. Ook binnen ónze gemeente groeit het aantal senioren; de KBO overlegt met de beleidsmakers hierover en dient op die wijze de belangen van niet alleen de KBO leden, maar van alle ouderen.

Maar de KBO draagt ook zorg voor mensen die speciale aandacht vragen. De vereniging kent een aantal ouderenadviseurs en cliënt ondersteuners. Zij zorgen dat b.v. de WMO-aanvragen onderbouwd de deur uitgaan, dat de senioren advies kunnen vragen met betrekking tot wonen en ouder worden, dat senioren zo nodig doorverwezen kunnen worden naar organisaties, die een passend antwoord kunnen geven op de gestelde vragen.

KBO Springlevend
‘KBO Boxtel bestaat 65 jaar. Enerzijds een mijlpaal, maar ook een stimulans om ons nog meer in te zetten voor de groeiende groep senioren in de gemeente Boxtel. Daarom heeft de jubileumcommissie gekozen voor activiteiten die een beroep doen op eigen inzet en beweging. Want de grote groep ouderen in Boxtel is springlevend en dagelijks actief, met of zonder hulp van anderen. Springlevend zijn we en willen we ook blijven.

Nieuwe website
Sinds kort heeft KBO Boxtel een nieuwe, actuele website; deze website geeft een idee van alle activiteiten van de KBO; hier kan iedereen naast het informatieboekje inzien en/of downloaden een beeld krijgen van wat KBO Boxtel springlevend houdt; ga hiervoor naar www.kboboxtel.nl

Meer algemeen nieuws >>>>


20-03-2017
 
 
KBO Boxtel 65 jaar Springlevend
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)