Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ruud van Nooijen in D’n Liempdsen Herd
 

 

25 juni Lezing fotograaf Ruud van Nooijen in D’n Liempdsen Herd

Liempde, 16 juni 2018 - Ruud van Nooijen, fotograaf van onder andere vele SPPiLL-projecten, verzorgt op maandag 25 juni een lezing met als onderwerp Sol Fecit, ofwel Uitvinding en ontwikkeling van de fotografie nader belicht. De lezing start om 19.30 uur in D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4), inloop vanaf 19.00 uur.

Vrijwel iedereen met een mobiele telefoon - het apparaat hoeft niet eens echt 'smart' te zijn - kan fotograferen. Jonge kinderen weten niet beter of de smartphone heeft 'altijd' bestaan. Een van de gebruiksfuncties ervan, fotograferen, werd een kleine twee eeuwen eerder met veel vallen en opstaan uitgevonden. Meerdere personen hielden zich daarmee bezig. Maandagavond 25 juni a.s. laat Ruud van Nooijen aan de hand van veel afbeeldingen zien hoe dat allemaal in zijn werk ging en wie daarbij betrokken waren.

Sol Fecit

De naam van de lezing Sol Fecit (gemaakt door de zon) verwijst daarbij naar het feit dat in die beginperiode de naam 'foto' zelfs nog niet bestond. Getoond wordt onder meer een aantal foto's stammend uit die beginperiode, waaronder de oudste foto ter wereld. Voorts wordt de verdere ontwikkeling van de fotografie geschetst, zeg maar van verzilverde koperplaat als drager van een foto tot aan de digitale censor in hedendaagse camera's. Ruud gaat verder in op een foto van een rijk gedecoreerde heer op leeftijd. Wie is deze heer en wat was zijn rol inzake fotografie? We kennen hem voornamelijk door de uitvinding van geheel iets anders....... Wie hij is, wat hij uitvond en wat rijn rol inzake de fotografie was, wordt tijdens de lezing duidelijk.

Lezing

De lezing start maandag 25 juni om 19.30 uur in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis

Meer algemeen nieuws >>>>


16-06-2018
 
 
25 juni Lezing fotograaf Ruud van Nooijen in D’n Liempdsen Herd
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)