Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Frans Kapteijns in D’n Liempdsen Herd
 

 

26 februari lezing Frans Kapteijns in D’n Liempdsen Herd

D'n Liempdsen Herd verzorgt iedere laatste maandagavond van de maand een lezing over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van natuur, (cultuur)historie, duurzaamheid en (groene) trends. Maandag 26 februari geeft Frans Kapteijns een lezing over de natuurontwikkeling in Het Groene Woud, waarbij de Kampina centraal staat. Ook zal Frans ingaan op de doorontwikkeling van Het Groene Woud tot Van Gogh National Park. De lezing vindt plaats in D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 Liempde): aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Entree is gratis.

De Kampina ligt centraal in Het Groene Woud als belangrijk onderdeel van de natuurkern van het Nationaal Landschap. In 1998 kon de Kampina door de aankoop van Banisveld verbonden worden met De Mortelen. Hiermee kon de ontwikkeling van Het Groene Woud van start en kon begonnen worden met de realisatie van een aaneengesloten natuurkern van 7.500 hectare. In 2005 volgde de realisatie van de natuurbrug over de A2, eveneens een belangrijke schakel in de natuurkern. In 2019 zal naar verwachting een volgende belangrijke stap genomen zijn: de bouw van de natuurbrug bij De Mortelen over het spoor tussen Den Bosch en Eindhoven. Anno 2018 staat Het Groene Woud aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke fase: de doorontwikkeling tot Van Gogh National Park samen met de Loonse en Drunense Duinen en de Oostelijke Langstraat.

Frans Kapteijns

Frans Kapteijns is tientallen jaren boswachter geweest bij Natuurmonumenten. Hij is een groot ambassadeur van de natuur in zijn algemeenheid en van Het Groene Woud en Van Gogh National Park in het bijzonder. Daarnaast is bij een bevlogen spreker. Door medewerking aan radio- en tv-programma's groeide hij uit tot een bekende ambassadeur voor Natuurmonumenten. In de afgelopen jaren zette hij deze rol moeiteloos voort op sociale media.

Meer algemeen nieuws >>>>


26-02-2018
 
 
Frans Kapteijns in D’n Liempdsen Herd
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)