Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

D’n Liempsden Herd tijdens Boeremèrt
 

 

Bomen te koop in D’n Liempsden Herd tijdens Boeremèrt

Liempde, Tijdens de Boeremèrt op maandag 2 april 2018 zijn bij D’n Liempdsen Herd authentieke Liempdse Wilgen te koop. De prijs mag er zijn: ze kosten slechts 1 euro per stuk.

De Liempdse Wilg is een officiële variëteit binnen de wilgenfamilie. Deze variant – de Salix alba ‘Liempde’ – is ontstaan door het werk van twee Liempdenaren: Kees Sanders en Harrie van der Vleuten.De bijzondere, in de jaren vijftig op Kasteren opgekweekte wilg is volledig aangepast aan de vochtige leemgrond van Liempde. Waar andere wilgensoorten bij vochtige grond ten prooi vallen aan de zogenoemde watermerkziekte is de Liempdse Wilg daartegen bestand.

SPPiLL herstelt ‘oude’ natuur
De Liempdse Wilg was vroeger populair onder de Liempdse klompenmakers: het hout van de boom maakte klompen lichter én het schoeisel kon goed tegen vocht. Daarmee is de boom onmiskenbaar verbonden aan de Liempdse cultuurhistorie en de streek. De projectgroep Natuur- en Cultuurprojecten van SPPiLL bracht in de afgelopen jaren de Liempdse Wilg terug in het landschap. Daarvoor plantte ze al vele honderden wilgen in het buitengebied en aan de rand van het centrum van Liempde, samen met Natuurwerkgroep Liempde en Stichting Kèk Liemt.

Te koop: de Salix alba ‘Liempde’
Nu is de Liempdse Wilg voor iedereen beschikbaar om te planten. Op Tweede Paasdag, tijdens de Boeremèrt, kan iedereen een boom kopen in Bezoekers- en Ontmoetingscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Voor 1 euro per stuk beschikken kopers dan over een echte Liempdse streekboom, gestekt van de originele wilgenvariëteit Salix alba ‘Liempde’.

Meer algemeen nieuws >>>>


31-03-2018
 
 
Bomen te koop in D’n Liempsden Herd tijdens Boeremèrt
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)