Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Fietsexcursie o.l.v. Gastvrij Liempde-gidsen
 

 

18 februari op pad in het spoor van de Heeren van Boxtel en Liempde

Op 18 februari nemen de gidsen van Gastvrij Liempde je mee op fietsexcursie naar de plaatsen waar de Heeren van Boxtel en Liempde vroeger hun landgoederen en jachtdomeinen hadden, waaronder Kasteel Stapelen en Landgoed Velder. De excursie start om 10.00 uur vanaf D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde).

Via de Heeren van Boxtel zijn Boxtel en Liempde, maar specifiek ook Kasteel Stapelen en Landgoed Velder met elkaar verbonden. Op 15 juli 1293 schenkt hertog Jan I van Brabant het Huis Stapelen aan Willem (II) van Cuyk. In 1391 beleende hertogin Johanna van Brabant de heerlijkheid Liempde en Landgoed Velder aan Willem van Merheim, die Heer van Boxtel was en kleinzoon van Willem (II) van Cuyk. Sindsdien zijn de heerlijkheden Boxtel en Liempde altijd onder dezelfde heer geweest. Landgoed Velder werd door de Heeren van Boxtel gebruikt als jachtdomein.

Fietsen en wandelen
De excursie start zondag 18 februari om 10.00 uur in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Rond 12 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon. Dit is inclusief kopje koffie of thee na afloop.

Meer algemeen nieuws >>>>


18-02-2018
 
 
Fietsexcursie o.l.v. Gastvrij Liempde-gidsen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)