Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

De Ploegadoers
 

 

Feestelijke opening expositie De Ploegadoers zondag 19 mei

Liempde, – Op zondagmiddag 19 mei aanstaande wordt bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd een vaste expositie over De Ploegadoers, de succesvolle volksmuziekgroep uit Liempde, geopend. De opening is van 13.30 tot 17.00 uur, met uiteraard gezellige muziek van De Ploegadoers en met optredens van Wê Ploegadoers en Jas, Broek en Vest. De expositie is vanaf zondag 19 mei te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd: op maandag en woensdag gesloten, overige dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De Ploegadoers was een succesvolle volksmuziekgroep uit Liempde. De formatie startte in 1970 als trio - met Gerard Schalkx en de broers Martien en Piet Grilis - op de eerste zittingsavond van de plaatselijke carnavalsstichting De Ploegers. Schalkx stopte al snel, maar anderen kwamen erbij. De groep bestond enige tijd uit Ger van Aalst, Ad Braken, Martien Grilis, Piet Grilis, Hans van Laarhoven en Johan Schoenmakers. Later voegde ook Jos Vervoort zich bij het gezelschap. In 1990 stopten De Ploegadoers. De Brabanders zongen vooral volksliedjes, vaak meerstemmig. Soms verhaalden die over drank, maar vaker kregen ze een erotisch tintje mee. Enkele oud-leden zetten later de traditie voort met Wê Ploegadoers.

Feestelijke opening vaste expositie De Ploegadoers
Op zondag 19 mei wordt de expositie over De Ploegadoers geopend. De expositie is blijvend en krijgt een vaste plek op De Schelft van D’n Liempdsen Herd. De expositie toont foto’s en films van De Ploegadoers en verschillende attributen (zoals de theekistbas) afkomstig uit de privé collecties van de oud-leden. De feestelijke opening van de expositie begint om 13.30 uur. Bij binnenkomst is er muziek van het orgel door Gerard Schalkx. Tijdens het middagprogramma wordt er een openingswoord gehouden door De Ploegadoers (Jos Vervoort, Ger van Aalst, Hans van Laarhoven en Peter Hendriks) waarin zij vertellen over de geschiedenis, de repetities en optredens, aangevuld met kleine anekdotes. Na een kort muzikaal intermezzo door Wê Ploegadoers wordt er meer verteld over de ereploegadoers: Bert Braken, Gerard Schalkx, Jan van de Wiel en Johan Schoenmakers. Hierna zal Jas, Broek en Vest enkele Ploegadoersliedjes spelen. Deze groep bestaat uit Joris Bruinsma (percussie en zang), Brechje van Osch (accordeon en zang), Marloes Toonen (klarinet en zang), Hayk Vervoort (gitaar, vlier en zang) en Joeske Vervoort (zang en theekistbas). Dan wordt de officiële opening van de expositie verricht door Jan van de Wiel. Het officiële gedeelte duurt tot 15.30 uur, daarna kan erg nog nagepraat worden. Het belooft een ouderwets gezellige middag te worden!

Expositie bezichtigen
De vaste expositie van De Ploegadoers is vanaf zondag 19 mei te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Op maandag en woensdag is D’n Liempdsen Herd gesloten, overige dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.
 
11-05-2019
 
 
Feestelijke opening expositie De Ploegadoers zondag 19 mei
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)