Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Wandelevenement tijdens Lentefeest
 

 

Wandelevenement tijdens Lentefeest D'n Liempdsen Herd 26 mei 2019

Op zondag 26 mei vindt tijdens het Lentefeest in D’n Liempdsen Herd een wandelevenement plaats. Er worden deze dag maar liefst acht nieuwe wandelroutes, vijf nieuwe fietsroutes en een nieuwe app Routes in Het Groene Woud gepresenteerd. Alle routes starten vanuit Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). Ter gelegenheid van de vele nieuwe routes kunnen twee wandeltochten onder begeleiding van Gastvrij Liempde-gidsen woorden gelopen.

Een groep vrijwilligers van SPPiLL heeft, in nauwe samenwerking met de landeigenaren, de routes ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in acht nieuwe wandelroutes en vijf nieuwe fietsroutes met als startlocatie Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. De wandelroutes variĆ«ren in lengte van 7 tot 23 km en de fietsroutes van 27 tot 48 km. Alle routes voeren door het veelzijdige landschap van Liempde en de omringende dorpen. De routes zijn mede mogelijk gemaakt door een financiĆ«le bijdrage van de provincie Noord-Brabant, Kloppend Hart van Het Groene Woud, gemeente Boxtel en SPPiLL.

Begeleide wandelingen
Op zondag 26 mei worden de nieuwe wandel- en fietsroutes en de app Routes in Het Groene Woud feestelijk gepresenteerd. Onder begeleiding van gidsen van Gastvrij Liempde kunnen twee routes gelopen worden. Om 09.00 uur start de wandeling ‘Scheekse edelherten’. Een route van 11 km die door het leefgebied van de edelherten voert; De Scheeken. Om 09.30 uur start de wandeling ‘Ooievaars en Groot Duijfhuis’. Deze route meet 8 km en gaat via Het Groot Duijfhuis met zijn eeuwenoude Vlaamse Schuur en de Duiventoren, naar De Maai waar twee ooievaars neergestreken zijn die hier jaarlijks jongen voortbrengen.

Folders en routeapp
Vanaf 09.00 uur is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid te starten met een van de vele nieuwe wandel- en fietstochten. Van elke route is een folder (gratis) beschikbaar. De routes zijn tevens te downloaden via de nieuwe app Routes in Het Groene Woud. Na de wandelingen en fietstochten is het mogelijk om in D’n Liempdsen Herd te lunchen, met onder meer eigen gebakken brood uit het bakhuis op het erf van D’n Liempdsen Herd. Tussen 12.30 en 13.30 uur vindt een officieel programma plaats met aansluitend een feestelijke en gezellige middag met live muziek en activiteiten op het erf van D’n Liempdsen Herd. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Lentefeest
De presentatie van de nieuwe wandel- en fietsroutes en de routeapp zijn een onderdeel van het Lentefeest dat op zondag 26 mei gehouden wordt in en rondom Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Tijdens deze dag wordt gevierd dat een aantal projecten van het SPPiLL-project ‘Gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’ gereed is, zoals het bakhuis, klompenmakerswerkplaats en erf van D’n Liempdsen Herd, buurtakker D’n Plissert en de wandel- en fietsroutes. Neem voor het volledige programma een kijkje op www.liempdsenherd.nl

Meer algemeen nieuws >>>>


30-04-2019
 
 
Wandelevenement tijdens Lentefeest D'n Liempdsen Herd 26 mei 2019
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)