Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurwerkgroep Gestel
 

 

Lezing: Kijken en luisteren naar krekels en sprinkhanen

Op donderdag 13 november organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over krekels en sprinkhanen. Warme, lome zomerdagen zijn niet compleet zonder het aanhoudend gesjirp van sprinkhanen en krekels. Voor veel mensen is dit sprinkhanengeluid echter slechts achtergrondgeluid en zijn we nauwelijks bekend met onze inheemse sprinkhanen en krekels. Ook bij het beheer van natuurterreinen wordt vaak maar weinig rekening met deze insectengroep gehouden.
Natuurgroep Gestel wil daarom eens een keer wat meer aandacht aan deze interessante dieren besteden.

Natuurfotograaf Gerard Compiet als gastspreker zal aandacht besteden aan zaken als de lichaamsbouw van sprinkhanen en krekels, hun manier van voortbewegen en het voedsel dat ze gebruiken. Ook hun voortplantingsgedrag, hun natuurlijke vijanden worden toegelicht en de manier waarop ze met elkaar communiceren en de biotopen waarin de verschillende soorten voorkomen. Gerard zal een flink aantal van de ongeveer 45 inlandse soorten de revue laten passeren waarbij hij natuurlijk ook een aantal geluiden zal laten horen.
Kortom, dit wordt weer een interessante avond met mooie foto’s!
De Powerpointlezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2, - p.p. Voor meer informatie:
Michel van de Langenberg, michel.langenberg@home.nl



13-11-2014
 
 
Natuurwerkgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)