Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Fietstocht door het Groene Woud

Op zaterdag 24 oktober organiseert de Natuurgroep Gestel een fietstocht door het Groene Woud. Een interessante lezing over de Romeinen in deze streek op 15 oktober gaf een duidelijk beeld van hun activiteiten in onze omgeving. De fietstocht sluit aan op deze lezing.We kunnen ons zelfs een idee vormen van het landschap waarin onze voorouders 1900 jaar geleden gewoond en geleefd hebben. We nemen de fiets en gaan o.a. langs een vijftal Romeinse vindplaatsen in Halder, Esch, Gemonde, Boxtel en Sint-Michielsgestel. De fietstocht is genoemd naar Hercules en Magusanus, goden die door de bewoners vereerd werden en een belangrijke rol in hun leven vervulden. Dit blijkt ook uit tempels die aan hen gewijd waren.

Sjors van de Greef en Dirk Paagman zullen ons begeleiden en voor de nodige toelichting zorgen bij de vindplaatsen. We vertrekken om 0.900 uur vanaf De Huif te Sint- Michielsgestel voor een rustig fietstochtje van ongeveer 30 km. waar we zo'n 3 uur over doen. Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Janssen, E-mail pfg.janssen@kpnplanet.nl   



24-10-2015
 
 
Natuurgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)