Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Natuurbeheer in de Gement

Op donderdag 7 mei organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over de ontwikkelingen in het Vughtse Gement, het Vlijmens Ven en de Moerputten.

Fons Mandigers, beheerder bij Natuurmonumenten, zal uitleg geven over de actuele ontwikkelingen in de Vughtse Gement, het Vlijmens Ven en Moerputten. Hij zal eerst vanuit historisch perspectief een korte toelichting geven zodat een beter begrip ontstaat voor de huidige situatie. Daarnaast komt aan bod het brede palet aan bestaande natuurwaarden als ook enkele relevante cultuurhistorische waarden in deze gebieden.

Daarnaast zal Fons ons gaan vertellen welke keuzes gemaakt zijn om te komen tot het huidige inrichtingsplan en zal hij informatie geven over wat tot op heden al bereikt is met de natuurontwikkeling en wat de komende jaren verder verwacht mag worden. Een gedeelte van de Vughtse Gement speelt in de toekomst een rol bij de waterberging. De grootschalige werkzaamheden zijn onlangs gestart in de Honderd Morgen en het Vlijmens Ven. De Vughtse Gement is een gebied waar in de winter vele soorten ganzen en kleine zwanen overwinteren.
Dit alles wordt uitgevoerd via een Powerpoint presentatie, ondersteund met beelden van en gemaakt in de drie aaneengesloten gebieden. De Powerpointlezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2, - p.p. Voor meer informatie:
Michel van de Langenberg, michel.langenberg@home.nl

Auteur: Michel van de Langenberg


07-05-2015
 
 
Natuurgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)