Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Ommetje ‘De Wamberg’

Op zaterdag 28 november aanstaande organiseert Natuurgroep Gestel een najaarswandeling op landgoed De Wamberg in Berlicum. Onder begeleiding van landgoedbewoner en landschapsarchitect Joeri de Bekker maken we een ommetje dat zo’n twee uur zal gaan duren.

De Wamberg werd al vanaf de 14e eeuw bewoond. De naam betekent zoveel als natte plek (‘wam’) in een gebied met dekzandruggen (‘berg’). De lage natte delen van het gebied werden gebruikt als hooi- en weiland, de hogere, drogere delen als akker en als bos. In de loop der eeuwen ontstond op deze plek een landgoed, met een heus kasteel met bijgebouwen en verspreid liggende pachthoeves. Zowel de architectonische opzet van het landgoed als de bijzondere dieren en planten die er leven komen tijdens de wandeling uitgebreid aan bod. Het ommetje voert door het parkbos van het landgoed en langs de landerijen rondom en laat zien hoe gevarieerd De Wamberg tegenwoordig is. Juist de afwisseling tussen open en meer besloten delen van het landgoed en tussen hoge en lage plekken zorgt ervoor dat het voor veel planten, vogels en andere dieren een aantrekkelijk leefgebied is. Het landgoed is nog altijd in particulier bezit, maar is grotendeels opengesteld voor wandelaars.

Praktische informatie:

We vertrekken om 0.900 uur vanaf gemeenschapshuis De Huif te Sint Michielsgestel en gaan carpoolen. Deelname is gratis behoudens een bijdrage in de reiskosten. De wandeling start om 9.30 uur op de parkeerplaats aan de Berlicumse weg. Houd rekening met het weer en neem goed schoeisel mee, de route kan hier en daar drassig zijn.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Michel van de Langenberg,
e-mail michel.langenberg@home.nl

Auteur Michel van de Langenberg


21-11-2015
 
 
Natuurgroep Gestel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)