Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Excursie naar De Brand
 

 

Excursie naar De Brand

Op zaterdag 10 september 2016 organiseert Natuurgroep Gestel een excursie in het zuidelijke deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, De Brand genaamd. Dit gebied staat bekend als een van de rijkere natuurgebieden van Brabant en is in het bezit van Brabants Landschap en particuliere bezitters.

De biodiversiteit is er groot, vooral wat betreft planten, insecten, vogels en paddenstoelen. Ook komt hier een grote populatie van boomkikkers en de kamsalamander voor en ook de niet zo algemene medicinale bloedzuiger komt in veel poelen voor. Bij gunstig weer bestaat de mogelijkheid dat u de boomkikkers tijdens de excursie van dichtbij waar kunt nemen (fototoestel!). De laatste decennia is het van oudsher zeer natte gebied (kwelwater), zoals zoveel natuurgebieden in Nederland, aan het verdrogen. Daarover wordt al heel lang gesproken en zijn er vele plannen gemaakt om het gebied te vernatten en het ziet er naar uit dat op afzienbare tijd eindelijk met de vernatting van de Brand daadwerkelijk een begin wordt gemaakt, zodat we straks weer kunnen spreken van een “Natte Natuur Parel”.

Onze gids, die goed bekend is in dit gebied, zal u het e.e.a. vertellen over de ontstaansgeschiedenis, naamgeving, de toekomstplannen, het Nationaal Park, maar zeker over de flora en fauna van dit unieke gebied. Het is aan te bevelen om bij nat weer laarzen of waterdichte schoenen te dragen.Voor degene die rechtstreeks willen komen: de wandeling start om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein bij café Boslust aan de Schoortraat in Udenhout.

Wij vertrekken om 0.900 uur vanaf gemeenschapshuis De Huif te Sint Michielsgestel en gaan carpoolen. Deelname is gratis behoudens een bijdrage in de reiskosten. Voor meer informatie:
Michel van de Langenberg, tel: michel.langenberg@home.nl

 



10-09-2016
 
 
Excursie naar De Brand
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)