Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tussen Rosmalense Aa en Leijgraaf
 

 

Tussen Rosmalense Aa en Leijgraaf

Op zaterdag 25 juni organiseert Natuurgroep Gestel een excursie in het gebied tussen de Rosmalense Aa en de Leijgraaf. De Rosmalense Aa is een kunstmatig aangelegde beek die ter hoogte van de Hasseltsedijk in Berlicum aan de Aa “ontspringt”en uitmondt in de Maas. De Leijgraaf is een beek die bij Boekel ontspringt en net voorbij Middelrode in de Aa stroomt.

In het kader van het project Dynamisch Beekdal wordt al enkele jaren gewerkt aan de herinrichting van het Aa-dal tussen Heeswijk en Berlicum. Ook het laatste deel van de Leijgraaf maakt onderdeel uit van het project.

Oude meanders worden opnieuw aangetakt en waar nodig worden nieuwe meanders gegraven. Verder worden barrières voor vissen en kades verwijderd  en landbouw­gebieden ingezet voor waterberging.
Hoewel een deel van de werkzaamheden door een bezwarenprocedure vertraging heeft opgelopen, bestaat toch de verwachting dat nagenoeg alle werkzaamheden nog dit jaar kunnen worden uitgevoerd.
Ook nu is echter al goed te zien hoe het  straks allemaal gaat worden en dat gaan we vandaag bekijken tijdens een wandel- en fietsexcursie.  Daarbij zijn goede (waterdichte) wandelschoenen of laarzen wel nodig!

We vertrekken om 0.900 uur per fiets vanaf Gemeenschapshuis ‘De Huif’ te Sint-Michielsgestel. Voor degenen die rechtstreeks komen: de excursie start rond 9.30 uur op de Hasseltsedijk in Berlicum (de weg tussen de Dungense brug en de afslag Berlicum/Rosmalen bij De Fuik) ter hoogte van de brug over de huidige Aa.
De wandeling staat onder leiding van onze vaste gidsen Peter Janssen en Bert Subelack.  Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Janssen (06 10342129) of Bert Subelack (06 14564870)



25-06-2016
 
 
Tussen Rosmalense Aa en Leijgraaf
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)