Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Natuurgroep Gestel verwelkomt 250e lid

Op donderdag 11 januari jl. belden voorzitter Angela Heetvelt en bestuurslid-activiteitencommissaris Michel van de Langenberg aan bij de heer en mevrouw Molenkamp in Den Dungen. Twee weken daarvoor hadden zij zich als nieuw lid van Natuurgroep Gestel aangemeld en waren … het 250e lid dat de Natuurgroep mocht begroeten! Met bloemen en een boek werden zij als verenigingslid onthaald. Een mooie start voor ons als vereniging: in 2018 bestaat Natuurgroep Gestel 25 jaar.

De heer en mevrouw Molenkamp zijn vanuit het Groene Hart twee jaar geleden naar Den Dungen verhuisd. Als fitte en jonge grootouders staan zij de drukke gezinnen van hun kinderen bij. De heer (Wim) Molenkamp heeft inmiddels al in Den Bosch de opleiding Natuurouder voltooid en begeleidt de groepen van zijn schoolgaande kleinkinderen op natuurexcursies. In zijn woonplaats startte hij met FietsGroep Den Dungen en heeft daardoor het fraaie Brabantse land al in alle richtingen gezien. Tijdens de winterstop van de fietsers deden zij een wandelexcursie op Haanwijk onder leiding van Michel. Hij aarzelde geen moment en meldde zich met zijn vrouw als lid van Natuurgroep Gestel. Met hun brede belangstelling verwachten we hen zeker bij diverse natuurgroep-activiteiten te zien.

Overigens is onze telling gebaseerd op ‘adresleden’, ongeacht of daar één of meer personen wonen. Onze schatting is dat op basis van personen het aantal van 500 leden toch wel zal zijn bereikt. Maar ons bereik is veel groter. Bij vrijwel al onze activiteiten kunnen ook niet-leden aansluiten. Daarbij hebben we ook leden uit omringende buurgemeenten. Iedereen plukt de vruchten van onze activiteiten om natuur en landschap te beschermen.
Dat doen we in de eerste plaats door het geven van informatie over de bijzondere landschapstypes in en direct grenzend aan onze gemeente, en over de flora en fauna. We verzorgen jaarlijks Educatieprojecten voor kinderen van de basisscholen. Van april t/m oktober kunnen kinderen een eigen moestuintje beheren in de Kindermoestuin. Maandelijks komt de Jeugdnatuurgroep bijeen op Haanwijk en hebben de kinderen leuke buiten- en binnenactiviteiten. Ook maandelijks wandelt de Seniorengroep, over de mooiste paden en lanen van onze gemeente. Maandelijks zijn er – meerdere – boeiende lezingen, fiets- en wandelexcursies. De NatuurWerkgroep is vooral in de wintermaanden actief, met het knotten van wilgen en eiken, het plaatsen van natuurlijke afscheidingen en ander groot onderhoud in onze beschermde gebieden. Intensief op pad gaan de leden van onze Vogelwerkgroep en Plantenwerkgroep: ze turen, turven, determineren, verheugen en verwonderen zich. Ook zij leveren volop bewijzen dat we in een bijzondere – natuurlijke – omgeving wonen. Natuurgroep Gestel staat in direct contact met de Gemeente als er onderwerpen of initiatieven zijn die natuur en landschap kunnen verstoren en voert een constructieve dialoog.

Kijkt u eens op www.natuurgroepgestel.nl en zie waar we ook voor u een rol spelen. Draagt ook u ons landschap, onze flora en fauna een warm hart toe, dan nodigen we u van harte uit als volgend lid. En houd in elk geval onze activiteiten dit jaar in de gaten: in het kader van ons jubileumjaar hebben we extra veel vrijblijvende ontmoetingen om met ons kennis te maken.

Auteur Michel van de Langenberg


17-01-2018
 
 
Natuurgroep Gestel verwelkomt 250e lid
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)