Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Natuurgroep Gestel
 

 

Natuurlijk met je kind

Geregeld spreken ouders van opgroeiende kinderen ons aan met de opmerking: ‘Als ik met mijn kind de natuur in ga, kan ik daarover niets vertellen of uitleggen’. Juist voor die ouders bieden wij in het najaar een verkorte, compacte Basiscursus Groen aan. In twee lesblokken helpen wij hen op weg in de wereld van de natuur om ons heen. Zodat zij zelf nog meer kunnen genieten van de prachtige plekken in en rond onze gemeente – Dommeldal, Aa, Zegenwerp, Haanwijk, de Wamberg, Bossche Broek, Essche Stroom om er maar een paar te noemen … – en hopelijk hun kinderen nog meer enthousiasmeren om zich te verbazen en te ontspannen.
Want we zijn het er toch al lang over eens dat ons digitale tijdperk heel veel heeft opgeleverd, maar dat daarnaast de waarde van ‘buiten’ en ‘ver kijken’ nog groter is geworden? Bewegen, ontstressen en een extra dosis zuurstof en vitamine D: buiten hebben we het voor het oprapen. Ga je met het hele gezin of een klasje, dan blijkt dat bovendien ook waardevolle ‘samen’tijd. En ruimte is er voor iedereen!

Twee van onze ervaren docenten uit de Basiscursus Groen zullen zich bij uitstek richten op het ‘leren lezen van het landschap’ en de wonderbaarlijke wereld van insecten, bomen en planten. De theorielessen worden gegeven op woensdagavond 19 september en 10 oktober in het Buitenlokaal Haanwijk, waarbij achtergronddocumentatie wordt verstrekt; de excursies, op zaterdagochtend 22 september en 13 oktober, omvatten een fiets- en een wandelroute.
Alle basisscholen van onze gemeente zijn benaderd om ouders op deze bijzondere cursus te wijzen. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, die we in principe over de verschillende scholen verdelen. Daarnaast geldt: wie zich het eerste aanmeldt, verzekert zich van een plaats. Deelname is kosteloos!
Wijst u ouders in uw omgeving ook op dit bijzondere aanbod? Aanmelden kan via de school en direct bij ons secretariaat, natuurgroepgestel@planet.nl.03-07-2018
 
 
Natuurlijk met je kind
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)