Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

“Paddenstoelenexcursie in Zegenwerp”
 

 

“Paddenstoelenexcursie in Zegenwerp”

Op zaterdag 13 oktober gaan weer met natuurgids en paddenstoelenspecialist Cor Kievit op pad, deze keer door landgoed Zegenwerp. Landgoed Zegenwerp ca 70 ha, ligt direct ten zuiden van Sint-Michielsgestel, tussen de Gestelseweg en de Dommel. Zegenwerp is aangelegd op de plaats van een oude Frankische nederzetting, op de overgang van een dekzandrug naar het Dommeldal.

Bij de aanleg in Engelse Landschapsstijl (1850) zijn de natuurlijke hoogteverschillen geaccentueerd. Door de overgang van hoog, droog en voedselarm gebied naar laag, nat en voedselrijk gebied kent het landgoed een grote diversiteit aan dieren en vooral planten. Van eerdere bezoeken weten we dat landgoed Zegenwerp een bijzonder oord voor mycologen is! Daarom zal Cor ons dit keer vooral attenderen op de wondere wereld van de paddenstoel (spiegeltje mee) We vertrekken om 0.900 uur te voet vanaf Gemeenschapshuis ‘De Huif’ te Sint-Michielsgestel. Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom.

Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel: 0622432941 of michel.langenberg@home.nl12-10-2018
 
 
Paddenstoelenexcursie in Zegenwerp
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)