Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Jotari 2014
 

 

Chatten, zenden en radio en TV maken bij Scouting Boxtel

Dit weekend hebben zo’n 150 Boxtelse scouts deelgenomen aan het wereldwijde JOTA-JOTI weekend, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement.  De scouts hebben kennis gemaakt met vele verschillende vormen van communicatie die er bestaan.

Zenden
Het hele weekend waren er zendamateurs om de scouts te helpen met het maken van radioverbindingen. De scouts kletsen met andere scoutinggroepen en speelden spelletjes over de zender. Er zijn gezellige verbindingen gemaakt met groepen uit Aarle-Rixtel, Nuenen, Eindhoven, Bergen op Zoom en nog veel andere groepen.

Chatten
De scouts hebben ook gechat met andere scouts. Op speciale Scouting chatkanalen wisselden de scouts ervaringen uit over het weekend. De jongere scouts chatten met Nederlandse scouts, de oudere scouts hebben o.a. gechat met scouts uit Engeland, Hong Kong, Sierra Leone, Pakistan en Oman. Daarnaast zijn er via skype video chats gevoerd met scouts uit Sri Lanka en Italië.

Radio
Bij de radio mochten de oudere scouts op zaterdagavond zelf achter de knoppen zitten. Begeleid door de echte DJs mochten de scouts zelf plaatjes draaien en het programma presenteren. De radioprogramma’s werden live op Omroep Dommelland uitgezonden. Veel ouders luisterden mee, wat enthousiaste reacties opleverde.

TV
Met een team van ervaren TV makers hebben alle scouts items opgenomen die verwerkt worden in echte TV uitzendingen. Een dating show, het nieuws, scouts got talent, je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam aan bod. De TV uitzendingen waren niet alleen te zien op Omroep Dommelland, maar zijn nog steeds te zien via de website van Scouting Boxtel.

Naast al deze programma’s gericht op communicatie, was er nog voldoende ruimte voor andere Scoutingprogramma’s. De welpen en blauwe vogels hadden op zaterdagavond een spannend nachtspel in het wandelpark. De scouts en explorers liepen in groepjes, met hun leiding, van de kiosk in Liempde terug naar de blokhut aan de Molenwijkseweg. Tijdens hun tocht mochten ze niet gevonden worden door andere leiding, die ze, gewapend met een fototoestel of videocamera, aan het zoeken waren.
De scouts kijken terug op een erg geslaagd weekend. Alle foto’s en TV uitzendingen van dit weekend zijn terug te kijken op www.scoutingboxtel.nl

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby

Auteur Tom van Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


18-10-2014
 
 
Scouing Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)