Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Titelstrijd Beste Scoutinggroep
 

 

Strijd om titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’ barst los!

Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn. Zij strijden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De scouts van Scouting Boxtel zijn hier ook bij aanwezig. Zij gaan deze uitdaging aan tijdens de 79e landelijke Scoutingwedstrijden (LSW), waarbij een bijzonder thema ieder jaar de rode draad vormt.

De scouts van Scouting Boxtel hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Zij deden mee aan de regionale Scoutingwedstrijden in de regio Hart van Brabant, waarbij zij tweede werden. Zo plaatsten door het hele land de beste Scoutinggroepen zich voor de LSW.
Tijdens het weekend van 7 tot en met 9 juni worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Daarnaast komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed! Het thema waarin dit alles terugkomt, is dit jaar “Waterproof”. De deelnemende scouts gaan daarom op reis naar een klein onbeduidend landje aan zee, op zoek naar avontuur, met piraten, een koning en een prins. Er kan van alles gebeuren!

Winnaar
De winnaar van de 79e LSW mag zich niet alleen ‘beste Scoutinggroep van Nederland noemen’, maar mag tevens het Scouting wisselschild in ontvangst nemen.
De oorsprong van de LSW gaat ver terug. Al in 1924 werden er wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen Scouting mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts uit Nederland aan deelnemen.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Carin Silvertand
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


03-06-2014
 
 
Titelstrijd Beste Scoutinggroep
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)