Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Scouting Boxtel strijdt om titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’

Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn. Zij strijden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De scouts van Scouting Boxtel zijn hier ook bij aanwezig. Zij gaan deze uitdaging aan tijdens de 80e landelijke Scoutingwedstrijden (LSW), waarbij een bijzonder thema ieder jaar de rode draad vormt.

De scouts van Scouting Boxtel hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Dit deden zij door de Regionale Scouting Wedstrijden in de regio Hart van Brabant te winnen. Zo plaatsten door het hele land de beste Scoutinggroepen zich voor de LSW.
Tijdens het weekend van 23 tot en met 25 mei 2015 worden de scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Daarnaast komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed! Scouts moeten het dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk is. De scouts moeten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

Thema
Het thema waarin dit alles terugkomt, is dit jaar “Expeditie Ghana”. Het themaverhaal vertelt over een gezin die een plantage runnen in Ghana. Na een aantal jaren hebben vader en moeder zich teruggetrokken om te genieten van hun oude dag in Nederland. De zoon en dochter van het gezin moeten nu samen de plantage en het olifantenreservaat runnen, maar dat is nog niet zo makkelijk. Ze roepen de hulp in van de scouts om hen hierbij te helpen. Hoe dat verloopt? Dat zien we tijdens de LSW!

Winnaar
De winnaar van de 80e LSW mag zich niet alleen ‘beste Scoutinggroep van Nederland noemen’, maar mag tevens het Scouting wisselschild in ontvangst nemen.
De oorsprong van de LSW gaat ver terug. Al in 1924 werden er wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen Scouting mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts uit Nederland aan deelnemen.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom van Lamoen
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


22-05-2015
 
 
Scouting Boxtel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)