Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Scoutinglandgoed Zeewolde officieel geopend door Koningin Máxima

Zaterdag 13 juni heeft Hare Majesteit Koningin Máxima in haar rol als beschermvrouwe van Scouting Nederland de officiële opening van het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde verricht. Hiermee gaat een langgekoesterde wens voor Scouting in vervulling: een unieke plek, in het Horsterwold, waar meiden en jongens uitdagende activiteiten kunnen beleven, waardoor ze zich persoonlijk ontwikkelen. Scouting Boxtel is trots dat er nu één plek is waar alle scouts uit heel Nederland samen kunnen komen.

Het 70 hectare omvattende landgoed ligt in een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en wordt hét middelpunt van Scoutingactiviteiten in Nederland. In Zeewolde, de jongste gemeente van Nederland, kunnen scouts kamperen en uitdagende outdooractiviteiten beleven. Scouting vindt buiten spelen in de natuur zeer waardevol voor de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige volwassenen. Kinderen leren hun eigen grenzen te verleggen en samen te werken.

Scoutinglandgoed Zeewolde wordt tevens de ontmoetingsplek in Nederland voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale Scoutingactiviteiten. Het terrein zal ook worden gebruikt voor het geven van trainingen aan vrijwilligers. Ook niet-scouts zijn van harte welkom op Scoutinglandgoed Zeewolde voor outdoor activiteiten, zakelijke bijeenkomsten in de natuur en recreatie.

Voor Scouting Boxtel betekent het nieuwe Scoutinglandgoed helaas wel een einde aan alle Scoutingevenementen op Velder. Zeewolde is toch een stuk verder dan Velder. Tocht kan Scouting Boxtel niet wachten om Scoutinglandgoed Zeewolde te bekijken. Nog dit jaar in september gaat een aanzienlijk deel van de leiding een weekend naar het Scoutinglandgoed.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


13-06-2015
 
 
Scouting Boxtel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)