Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Leiding van Scouting Boxtel leert vuur maken met een vuurboog

Scouting Boxtel heeft subsidie ontvangen voor extra trainingen  in natuurbeleving. Dit weekend was de eerste training, met een spectaculair onderwerp: vuur maken met een vuurboog. Eind vorig jaar heeft Scouting Boxtel succesvol een subsidie aangevraagd. Het doel van de subsidie is extra training voor de leiding in natuurbeleving. Met de training is de leiding nog beter is staat programma’s voor de scouts te bedenken en begeleiden.

Afgelopen weekend stond de eerste training op het programma. De training werd gegeven door Stichting Bushcraft en was gericht op het maken van vuur met primitieve middelen. Na een korte theoretische uitleg kon de aanwezige leiding snel de armen uit de mouwen steken. De eerste opdracht was vuur maken met een “fire steel”, een magnesiumstaaf waar vlammen vanaf komen als er met een scherp voorwerp op geschraapt wordt. Door de vlammen op te vangen op, in de natuur gevonden, makkelijk brandbaar materiaal, werd snel vuur gemaakt. Voor veel leiding was dit al aardig bekende kost.

Het resterend deel van de training was gericht op het maken van en werken met een vuurboog. Deze manier van vuur maken zie je in veel survival programma’s. Met een boog wordt een houten spie over een houten plank gedraaid. De warmte die dan vrij komt genereert as en een smeulend kooltje, dat wordt gebruikt om het vuur aan te maken. De vuurboog bleek een goede uitdaging. Pas na goed oefenen en het proberen van diverse materialen, lukte het de leidinggevenden om het vuur aan te maken.

Deze eerste training werd succesvol ontvangen, de vaardigheden die zijn opgedaan zijn direct bruikbaar in de programma’s die georganiseerd worden voor de scouts. Later in het jaar staat er een training gepland over eten uit de natuur, sporen zoeken en meer in de natuur zien, waaronder wild. Na de zomer gaat een deel van de leiding nog een weekend in de Ardennen primitieve vaardigheden leren en oefenen.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


17-04-2016
 
 
Scouting Boxtel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)