Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JOTA-JOTI Scouting Boxtel
 

 

Chatten, zenden en radio en TV maken bij Scouting Boxtel

Afgelopen weekend hebben 170 Boxtelse scouts en 70 vrijwilligers deelgenomen aan het wereldwijde JOTA-JOTI weekend, het jaarlijkse communicatie-event.  De scouts hebben kennis gemaakt met vele verschillende vormen van communicatie.

Tijdens het weekend leggen de scouts contact met andere scouts over de hele wereld, in totaal doen er meer dan een miljoen scouts mee aan deze activiteit. Met de hulp van een zendamateur en via speciale Scouting chatkanalen kletsen ze met heel veel andere scouts. Daarnaast wordt er het hele weekend live radio gemaakt en helpen de scouts mee met het maken van tv programma’s. Ook was er nog voldoende ruimte voor andere Scoutingprogramma’s. Diverse bosspelen, nachtspelen en tochten maakten het programma compleet.

Dit jaar ging Scouting Boxtel tijdens het JOTA-JOTI weekend de samenwerking aan met Scouting Petrus Donders uit Sint Michielsgestel. Hierdoor werd er gebruik gemaakt van twee locaties, zodat er genoeg ruimte was voor alle activiteiten.

Op zaterdag bezochten zeven Boxtelse politieke partijen Scouting Boxtel. Er werden goede gesprekken gevoerd over Scouting, de plek in de samenleving en de onderlinge relatie. Vervolgens schoven de politici aan bij de radio om in de uitzending toelichting te geven op het voorgenomen jeugd- en jongerenbeleid. Daarnaast was er ook ruimte voor ludieke spelletjes op de radio, zoals ook de jeugdleden van Scouting Boxtel dat ervaren.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom van Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


22-10-2017
 
 
Chatten, zenden en radio en TV maken bij Scouting Boxtel (archief foto)
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)