Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Jongste scouts maken het bos schoon
 

 

Jongste scouts maken het bos schoon

Op zaterdag 25 maart was de Landelijke Opschoondag. Op deze dag wordt door heel Nederland zwerfafval opgeruimd. De jongste scouts van Scouting Boxtel staken de handen uit de mouwen en ruimden het bos op waar ze vaak spelen.

Bever Tim helpt mee aan een schoner bos.

De scouts van Scouting Boxtel maken voor veel van hun activiteiten gebruik van het naastgelegen Sparrenrijk. Helaas is ook daar veel zwerfaval te vinden. De bevers, scouts van 5 t/m 7 jaar, deden daarom mee aan de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan mensen in het hele land in hun omgeving zwerfafval opruimen. De scouts hebben van de gemeente prikkers en afvalzakken ontvangen. Met dit materiaal gingen ze in kleine groepjes naar verschillende delen van het Sparrenrijk. Deze keer niet om een uitdagend bosspel te spelen, maar om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

18 bevers, 5 leiding en 6 ouders hebben in twee uur tijd aardig wat afval opgeruimd. Coen, 6 jaar, doet ook mee. In zijn vuilniszak zit vooral kleine rommel. Blikjes, papier, plastic, bierdopjes en sigarettenpeuken. Als Coen gevraagd wordt waarom hij meedoet, antwoordt hij “het is leuk om te doen en omdat rommel niet in de natuur hoort.”

De activiteit is georganiseerd door de vrijwilligers die wekelijks de programma’s voorbereiden en begeleiden. Voor de  Landelijke Opschoondag zijn de ouders van de jonge scouts ook uitgenodigd. Alex, de vader van Coen, is er voor deze gelegenheid bij en helpt graag mee: ”Ik vind het belangrijk. De bewustwording dat je niet alles moet weggooien, het is niet zomaar weg als je het weggooit, iemand moet het dan toch nog opruimen. Dat is leerzaam voor de kinderen.”

Na twee uur afvalprikken ziet het bos er weer een stuk natuurlijker uit. De scouts hebben een leuke en leerzame ochtend gehad.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom van Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


25-03-2017
 
 
Jongste scouts maken het bos schoon
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)