Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Leidingweekend bij Scouting Boxtel
 

 

Leidingweekend bij Scouting Boxtel

Op 11 en 12 maart vond bij Scouting Boxtel het leidingweekend plaats. Met dit weekend worden de vrijwilligers bedankt voor hun inzet bij het organiseren van wekelijkse activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden. Er werden verschillende uitdagingen aangegaan op het gebied van sport, spel, kennis en creativiteit. Uiteindelijk kon er een winnaar aangewezen worden, oftewel de beste Amazone.
Dit jaar was het thema ‘Wie is de beste Amazone?’ Op zaterdagochtend begonnen ongeveer 25 deelnemers met een heuse bootcamp in Sparrenrijk, geleid door één van de vrijwilligers. Ook werd er een zelfverdedigingscursus gegeven.

Daarna werden de deelnemers ingedeeld in vier stammen, welke ieder een schild of vlag maakten. Na de lunch kreeg iedere stam een bingo-kaart met daarop allerlei gekke opdrachten. Zo moesten ze op de foto met drie bouwvakkers, maar ook met één van de organisatoren in een bad met chips.
Iedereen moest natuurlijk laten zien dat hij of zij een goede strijder was. Omgaan met pijl en boog is hier ook onderdeel van. Er werd dan ook een bezoekje gebracht aan de buren, handboogvereniging l’Union.
’s Avonds werd er een muziekquiz gespeeld. In tweetallen werden er vragen beantwoord over muziek van nu, maar ook van vroeger. Na deze quiz werden alle scores van de dag bij elkaar opgeteld en werd bekendgemaakt wie de beste Amazone was.

Op zondag genoten de vrijwilligers van een high tea met zelfgemaakte hapjes. Daarna werd er nog even van het heerlijke zonnetje achter de blokhut genoten voordat het weekend werd afgesloten. Al met al hebben de vrijwilligers genoten van een zeer geslaagd weekend.
Tom van Lamoen, vrijwilliger bij Scouting Boxtel: “Normaal regelen we zelf altijd de programma’s voor onze jeugdleden. Daarom is het erg leuk om nu verrast te worden met activiteiten die speciaal voor ons bedacht zijn.”

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


12-03-2017
 
 
Leidingweekend bij Scouting Boxtel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)