Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel Landelijke Scouting Wedstrijden
 

 

Scouting Boxtel behaalt 34e plaats op Landelijke Scouting Wedstrijden

Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn. Zij strijden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De scouts van Scouting Boxtel waren hier ook bij aanwezig. Zij gingen deze uitdaging aan tijdens de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW), waarbij zij de 34e plaats behaalden van de 105 deelnemende ploegen.

De scouts van Scouting Boxtel hadden tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Dit deden zij door tweede te worden bij de Regionale Scouting Wedstrijden in de regio Hart van Brabant. Zo plaatsten door het hele land de beste Scoutinggroepen zich voor de LSW.

Afgelopen weekend werden de scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen, koken en het gebruiken van verschillende tochttechnieken. Daarnaast kwamen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed! Scouts moesten het dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk is.
Dit jaar was het thema superhelden. Tijdens de hike leerden de scouts allerlei superheldenvaardigheden, in de spellen versloegen ze schurken en het avondeten was, net als de Hulk, helemaal groen. De scouts waren zelf veel bezig, maar elke dag werd er in een grote kampvuurkuil ook een theaterstuk voor ze opgevoerd. Maaike (14 jaar): “Ik vond het theater het leukste”. Naast alle activiteiten is een landelijk Scoutingevenement ook de ideale gelegenheid om mensen te leren kennen. Albegina (13 jaar): “Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt dit weekend”.
Scouting Boxtel

Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


04-06-2017
 
 
Scouting Boxtel Landelijke Scouting Wedstrijden
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)