Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel dodenherdenking op 4 mei
 

 

Scouting Boxtel bood ondersteuning bij dodenherdenking op 4 mei

Scouting Boxtel was ook dit jaar weer betrokken bij de dodenherdenking op 4 mei. In Boxtel vond de herdenking plaats bij het Indië monument en de Heilig Hart Kerk. De scouts ondersteunden de gemeente door in een erehaag te staan en bloemstukken en kransen te dragen.

De scouts staan bij het Indië monument, voor aanvang van de herdenking.
Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de dodenherdenking op 4 mei. Zij spelen hierbij al jaren een ceremoniële rol. Deze rol past goed in de spelvisie van Scouting Nederland. Scouts voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Zo ontwikkelen de scouts zich tot zelfstandige volwassenen.

Ter voorbereiding op de dodenherdenking keken de gidsen en verkenners woensdag (meiden en jongens van 11 t/m 15 jaar) naar de vlogs van Evert_45. In deze filmpjes gaat een jongen van de leeftijd van de scouts op zoek naar zijn ondergedoken broer in de Tweede Wereldoorlog. Zo krijgen kinderen een beter beeld van hoe deze oorlog eruitzag.
Karlijn (13 jaar) vindt het belangrijk dat Scouting Boxtel ondersteunt bij de dodenherdenking: “Je moet de jongeren laten zien wat er vroeger is gebeurd, zodat het niet vergeten wordt”. Ook Anne (14 jaar) vindt het belangrijk om aanwezig te zijn: "Ik ben hier uit respect, om te laten zien dat we meeleven met andere mensen".

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


04-05-2017
 
 
 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)