Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel bouwt speelheuvel
 

 

Scouting Boxtel bouwt speelheuvel

Op zaterdag 13 mei werd de bouw van de speelheuvel van Scouting Boxtel afgerond. Een week daarvoor ging het project van start. De speelheuvel is grotendeels gemaakt door de vrijwilligers van Scouting Boxtel en zij kregen daarbij hulp van ouders van scouts. Ook de jongste scouts hebben een handje geholpen.

Een vier meter lange buis maakt het mogelijk om door de heuvel heen te kruipen, terwijl er scouts via boomstammentrapjes naar boven rennen. De scouts die meer uitdaging zoeken kunnen naar boven klimmen over de grote tractorbanden. Houten stammetjes bij de ingang van de buis maken het geheel af en zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Dankzij de goede inzet van vele vrijwilligers en ouders van scouts, kwam de heuvel tot stand. Daarnaast werden veel van de materialen beschikbaar gesteld door sponsoren.

De jongste kinderen van Scouting Boxtel, de bevers, hebben ook flink hun best gedaan om mee te helpen met de bouw van de heuvel. Met hun zelf meegebrachte schepjes schepten ze hun kruiwagentjes vol om de grond naar de heuvel te brengen. Vol trots stortten ze de grond op de heuvel, waarna ze enthousiast vroegen wanneer ze op de heuvel mochten spelen.

Over ongeveer 2 weken begint het gras te groeien en wordt de heuvel geopend. Daarna zal de heuvel nog vele jaren speelplezier opleveren. In tegenstelling tot traditionele speeltoestellen staat de functie van een speelaanleiding als de speelheuvel niet vast. De speelheuvel daagt de scouts uit om fantasie te gebruiken en zo hun eigen spel te ontwikkelen. Op deze manier zijn de scouts met elkaar actief bezig in de natuur en ontwikkelen ze onder andere hun conditie, evenwicht, sociale vaardigheden en fantasie.

Scouting Boxtel is structureel bezig met het verbeteren van het buitenterrein. Niet alleen werd de speelheuvel gerealiseerd, maar vorig jaar werden er ook autobanden geplaatst en wilgenhutten gebouwd. Ook op functioneel vlak wordt het terrein aangepakt. Zo is er vorig jaar gewerkt aan een nieuwe kampvuurkuil en zal er binnenkort een nieuw opslagruimte voor kampvuurhout komen.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


15-05-2017
 
 
Scouting Boxtel bouwt speelheuvel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)