Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Scouting Boxtel scoort hoog in de regio

Afgelopen weekend vonden in regio Hart van Brabant weer de regionale Scoutingwedstrijden plaats. De scouts (11 t/m 15 jaar) van Scouting Boxtel deden hier aan mee en zijn daarbij hoog geëindigd. Een groep meiden werd tweede, door deze prestatie mogen de scouts met Pinksteren naar de Landelijke Scoutingwedstrijden.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw), een tocht lopen, hun eigen eten koken en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Er was ook voldoende tijd voor een aantal leuke spellen in het bos.

Het thema van het weekend was superhelden. De leiding uit Boxtel verzorgde zeven toneelstukken met Superman, de Hulk, Mega Mindy en een schurk die alle elektriciteit gestolen had. Het hele weekend sloten alle programma’s aan bij het thema en de scouts hebben zelf ook een toneelstukje opgevoerd.

Het weekend was een groot succes. Met meer dan 150 deelnemers was het een gezellig weekend in Alphen. De scouts van Scouting Boxtel hebben het erg naar hun zin gehad en erg veel geleerd. Ze moesten dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk was. De scouts moesten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

Bijna alle deelnemende groepjes van Scouting Boxtel eindigden in de top tien. De gidsen (de meiden in deze leefstijdsgroep) werden tweede en mogen met Pinksteren naar de landelijke Scoutingwedstijden om zich te meten met de beste groepjes uit heel Nederland.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


 
22-04-2017
 
 
Scouting Boxtel scoort hoog in de regio
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)