Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel bij de iScout
 

 

Vrijwilligers Scouting Boxtel behalen 4e plaats bij de iScout

Op zaterdagavond 4 maart deden ruim 40 vrijwilligers van Scouting Boxtel mee aan de iScout. De iScout is een digitale wereldreis, waarin Scouts over de hele wereld worden uitgedaagd om ingewikkelde reisvragen te beantwoorden en bijzondere doe-opdrachten uit te voeren. Van de 390 deelnemende teams behaalden de vrijwilligers van Scouting Boxtel een indrukwekkende 4e plaats.

Nadat de vrijwilligers een groepsfoto hadden ingeleverd, kon het spel echt beginnen. De groep was opgesplitst in een team voor de reisvragen en een team voor de doe-opdrachten. Door het inleveren van de doe-opdrachten werden reiscredits verdiend, waarmee het reisvragen-team nieuwe vragen mocht beantwoorden. Het aantal goed beantwoorde reisvragen bepaalde vervolgens de eindscore.

Ondanks dat de doe-opdrachten soms zowel bizar als onmogelijk leken, is het de vrijwilligers gelukt om alle 30 opdrachten succesvol uit te voeren. Zo werd er naast een bestaand bushokje een nieuw bushokje van palen en touwen gebouwd, zongen 10 vreemden in een Boxtelse kroeg mee met het lied Kumbaya my Lord en werd er in een rijdende aanhanger een woonkamer ingericht. Ondertussen zocht het reisvragen-team de exacte locatie op waar de Mars Rover is vertrokken, reisden ze virtueel naar het begin van de op-één-na langste stroomlijn in China en gingen ze zelfs op zoek naar specifieke kraters op de maan. Al met al resulteerde deze gezellige avond in een uitstekende 4e plaats voor de vrijwilligers van Scouting Boxtel.

De iScout is een goed voorbeeld van hoe de vrijwilligers ook zelf kunnen deelnemen aan activiteiten. Janneke Greunsven-van Helvoort, bestuurslid van Scouting Boxtel: “Onze vrijwilligers staan wekelijks klaar om een uitdagend programma voor de jeugdleden te organiseren. Het is fantastisch om te zien dat dezelfde vrijwilligers tijdens de iScout ook genieten van een uitdagend programma. Op deze manier wordt er naast het plezier ook gewerkt aan teambuilding en worden de diverse kwaliteiten van de vrijwilligers op een bijzondere manier benut.”

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


04-03-2017
 
 
Vrijwilligers Scouting Boxtel behalen 4e plaats bij de iScout
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)