Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Gidsen Scouting Boxtel op bezoek bij Liduina
 

 

Gidsen Scouting Boxtel op bezoek bij Liduina

De gidsen van Scouting Boxtel zijn op bezoek geweest bij Liduina. Ongeveer 20 meiden van 11 tot en met 15 jaar oud hebben hier met bewoners van de afdeling somatiek bordspellen gespeeld en 5 meiden hebben meegedaan aan de workshop volksdansen met bewoners met dementie. Zowel de scouts als de senioren hebben een leuke avond gehad.

Voor de scouts was dit een bijzondere activiteit. Het Scoutingspel omvat veel verschillende activiteitengebieden. Zo variëren de activiteiten op woensdagavond van koken, tot bosspelen. Hiernaast past ook een bezoek aan het verzorgingstehuis goed binnen het Scoutingspel, omdat de scouts ook graag iets betekenen voor de samenleving.

De avond begon al vroeg, vijf gidsen sloten aan bij de workshop volksdansen voor bewoners met dementie. Lotte en Sofie (beiden 13 jaar oud) vonden het erg leuk en gezellig om de bewoners te begeleiden bij deze workshop. Ergens anders in het gebouw ontmoetten twintig andere gidsen de bewoners van de afdeling somatiek in een kamer waar al veel bordspellen klaar stonden. Sjef legde een aantal gidsen de regels van sjoelen uit. Nena (12 jaar) vond het erg gezellig om met haar vriendinnen en Sjef de spellen te spelen. Sjef: “Het zijn erg spontane meiden en we hebben veel lol gehad.”
De scouts hebben veel geleerd van de senioren en ze hebben allemaal een geslaagde avond gehad. Mariska (activiteitenbegeleider Liduina) gaf aan dat ze zag dat er veel contact was ontstaan en dat het leuk was om jong en oud bij elkaar te zien. Deze avond was zeker voor herhaling vatbaar.
Scouting Boxtel

Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.04-03-2018
 
 
Gidsen Scouting Boxtel op bezoek bij Liduina
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)