Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Gidsen Scouting Boxtel naar Limburg
 

 

Gidsen Scouting Boxtel op gevarieerde hike naar Limburg

Bij Scouting worden veel uitdagende programma’s georganiseerd, afgestemd op de leeftijdsgroep. Op 2 en 3 juni gingen de oudste gidsen naar Limburg, via een zeer gevarieerde hike. De gidsen zijn meiden van 11 tot 15 jaar. Dit weekend zijn de oudste gidsen van 14 en 15 jaar een weekend weggeweest om ze voor te bereiden op de volgende groep. De 9 meiden waren verdeeld over 2 groepjes die ieder op een andere locatie in Boxtel startte. Ze gingen met grote rugzakken op pad naar een nog onbekende locatie. Het doel was natuurlijk om als eerste de juiste locatie te bereiken.

Eerst werd er een stuk door Boxtel gelopen, waarna de gidsen aankwamen op het station. Hier kregen zij de opdracht om naar Roermond te gaan. Na het uitstappen in Roermond kwamen de meiden er al snel achter dat dit nog niet de eindbestemming was. Ze zouden uiteindelijk naar een camping in Susteren gaan, maar dit was vanaf Roermond nog erg ver lopen. Daarom kregen zij een uur lang de kans om foto-opdrachten uit te voeren. Hoe meer opdrachten er goed uitgevoerd waren, hoe minder kilometers er nog over zouden blijven om te lopen. Na het uitvoeren van de opdrachten, werden de gidsen met de auto het verdiende aantal kilometers weggebracht. Vanaf daar liepen zij zonder route-beschrijving en zonder kaart naar de camping.

Op zondag stonden er nog wat spellen op het programma die de scouts zelf hadden georganiseerd. Dit is voor hen ook een goede voorbereiding op de volgende groep, waar ze dan wekelijks zelf een programma maken.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom van Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


03-06-2018
 
 
Gidsen Scouting Boxtel op gevarieerde hike naar Limburg
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)