Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NLdoet Scouting Boxtel kleur
 

 

NLdoet geeft Scouting Boxtel kleur

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseerde het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Dit keer deed ook Scouting Boxtel mee en kreeg daarbij hulp van ouders én een aantal Boxtelse politici. Samen voorzagen ze alle binnendeuren van een nieuwe frisse laag verf.

Tijdens NLdoet stond vooral schilderwerk op het programma. De 37 binnendeuren en kozijnen waren namelijk nodig toe aan een nieuwe laklaag. Gelukkig hoefden de vrijwilligers dit niet alleen te doen. Een tiental ouders en 6 politici van CDA Boxtel-Liempde, D66 Boxtel en Combinatie95 kwamen Scouting Boxtel helpen. Kandidaat wethouder Vera Brouns van het CDA: “Elk jaar helpen wij een lokaal initiatief met NLdoet, en dit jaar was Scouting de eerste die ons vroeg dus daarom staan we hier.”
Naast de financiële bijdrage vanuit NL Doet leverde ook de lokale middenstand een bijdrage. Sikkens Center Boxtel gaf kleuradvies, heeft verf geleverd en had zelfs een schilder gestuurd om de vrijwilligers van instructies te voorzien. Stan Bruijstens van Sikkens, al kijkend naar een van de vrijwilligers: “Voor een goed en duurzaam eindresultaat is het belangrijk om geen stappen te vergeten. Een goede instructie is dan ook belangrijk, zeker omdat niet iedereen hier evenveel schilderervaring lijkt te hebben…”

Helaas zijn nog niet alle deuren klaar, dus ook na deze dag gaan de vrijwilligers van Scouting Boxtel verder met het schilderwerk, maar zonder de hulp had er nog veel meer werk gelegen. Tijdens het schuren deelde wethouder Peter van de Wiel mee dat Scouting Boxtel ook vast kon nadenken over een volgende klus. De motie van Combinatie 95 en D66 Boxtel om de subsidie ‘energiebesparende maatregelen voor clubs’ niet alleen voor sportclubs maar ook voor clubs als Scouting open te stellen is namelijk unaniem aangenomen door de raad. Joost Greunsven, voorzitter van de stichting die het gebouw en terrein beheert: “Dat is goed nieuws! Ons volgende plan ligt al klaar, namelijk het vervangen van alle verlichting voor zuinige LED verlichting. Dit geeft ons zeker dat extra zetje om hier snel mee aan de gang te gaan.”

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom van Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


10-03-2018
 
 
NLdoet geeft Scouting Boxtel kleur
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)