Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Scouting Boxtel 37e plaats op Landelijke Scouting Wedstrijden

Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn. Zij strijden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De gidsen van Scouting Boxtel waren hier ook bij aanwezig. Zij gingen deze uitdaging aan tijdens de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW), waarbij zij de 37e plaats behaalden van de 106 deelnemende ploegen.

De gidsen (meiden tussen 11 en 15 jaar) van Scouting Boxtel hadden tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Dit deden zij door tweede te worden bij de Regionale Scouting Wedstrijden in de regio Hart van Brabant. Zo plaatsten door het hele land de beste Scoutinggroepen zich voor de LSW.

Afgelopen weekend werden alle scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen, koken en het gebruiken van verschillende tochttechnieken. Daarnaast kwamen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed! Scouts moesten het dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk is.
Dit jaar was het thema ruimte. Tijdens de tocht bezochten de scouts verschillende planeten, in de spellen versloegen ze aliens en bij de creatieve opdracht maakten de scouts zelf van papier-maché een nieuwe planeet. Er werd ook elke avond een theaterstuk voor de scouts opgevoerd in een grote kampvuurkuil. Op zondagavond konden de scouts hier zelf aan meedoen, en de Boxtelse scouts Nienke (14 jaar) en Jiske (11 jaar) hadden hiervoor gekozen. Nienke: “Ik vond het leuk om mee te doen aan het theater, maar het was wel lastig om serieus te blijven”. De Boxtelse scouts zijn erg trots. Lotte (15 jaar): “De samenwerking ging super en ik ben heel erg blij met het resultaat.”

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom van Lamoen
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


20-05-2018
 
 
Scouting Boxtel 37e plaats op Landelijke Scouting Wedstrijden
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)