Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

Scouting Boxtel wint medailles bij sportwedstrijden

Ieder jaar wordt er in Waalwijk een sportweekend gehouden voor scouts in de regio. De scouts uit Boxtel beleven niet alleen een leuk weekend, maar scoren ook twee mooie medailles.Naast alle typische Scoutingactiviteiten, zoals kamperen, outdoor en pionieren, is ook sport en spel een belangrijk onderdeel van het programma.

Daarom wordt er ieder jaar een sportweekend georganiseerd, speciaal voor scouts. Dit weekend wordt gehouden in Waalwijk. De scouts (11 tot 15 jaar) uit Boxtel nemen jaarlijks met veel plezier deel aan dit weekend.

Zaterdag 26 mei stond in het teken van teamsporten. De scouts uit Boxtel namen deel aan het trefbaltoernooi. Na meer dan tien wedstrijden, bleken de teams uit Boxtel niet sterk genoeg voor een plekje in de finale. Toch mocht dat de pret niet drukken, het was mooi weer en er zijn leuke wedstrijden gespeeld tegen de andere Scoutinggroepen.

Zondag stond in het teken van atletiek en outdoor: boogschieten, bmx-en, hoogspringen, kanoën, obstacle run, sprint en verspringen. Ondanks de warmte werd op alle onderdelen fanatiek gestreden.
Aan het eind van het weekend is de balans opgemaakt. Voor alle outdoor- en atletiekonderdelen zijn de gemiddelde scores per ploeg bekeken en werden de medailles uitgereikt. De jongens zijn tweede geworden met bmx-en, goed voor een zilveren medaille. De meiden hebben zelfs het boogschieten gewonnen en zijn met de gouden medaille naar huis gegaan. “Dit weekend is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Tegenwoordig zie je dat kinderen steeds meer binnen zitten. Met deelname aan dit weekend hopen we dat ze onbewust meenemen dat sporten en actief bezig zijn ook gewoon heel leuk is”, aldus Tom, één van de leidinggevenden van de scouts.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Tom van Lamoen
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>27-05-2018
 
 
Scouting Boxtel wint medailles bij sportwedstrijden
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)