Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel wint brons op het NK Pionieren
 

 

Scouting Boxtel wint brons op het NK Pionieren

Zaterdag 22 juni vond het eerste Nederlands Kampioenschap Pionieren plaats in Soest. Een team stafleden van Scouting Boxtel deed hieraan mee en behaalde de derde plaats.

De stafleden waren al vroeg op weg naar Soest, de wedstrijd zou om 5:18 van start gaan. De uitdaging was om in 10 uur tijd in een vak van 10 bij 10 meter met 10 personen een zo indrukwekkend mogelijk object te bouwen met niets dan palen en touw.

Aan de wedstrijd deden teams mee van scoutinggroepen uit het hele land, waaronder groepen uit Zeewolde en Gemert. De concurrerende teams hebben onder andere een ophaalbrug, hoge toren en vliegtuig gemaakt. Scouting Boxtel koos ervoor om een object te maken zonder specifieke functie, maar wat er juist erg mooi uitziet. Het resultaat was een elegant paviljoen, waarbij gebruik werd gemaakt van de zogenaamde zesvormige polypedestra sjorring, een bijzondere knoop die zichzelf vastzet doordat elke paal op een naastgelegen paal rust.

De jury, bestaande uit een aantal ervaren vrijwilligers, beoordeelde de teams op verschillende criteria, waaronder het ontwerp, de veiligheid tijdens het bouwen, de technische kwaliteit van de constructie en de sfeer in het team. Met name bij de laatste twee factoren scoorde Scouting Boxtel hoog. Na het bouwen werd er een groot net in de constructie gehangen, waarin het gehele team kon genieten van de zon.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Foto: Jan Pereboom23-06-2019
 
 
Scouting Boxtel wint brons op het NK Pionieren
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)