Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Vrijwilligers Scouting Boxtel winnen iScout
 

 

Vrijwilligers Scouting Boxtel winnen iScout

Op zaterdagavond 9 maart deden ruim 50 vrijwilligers van Scouting Boxtel mee aan de iScout. De iScout is een digitale wereldreis, waarin Scouts over de hele wereld worden uitgedaagd om ingewikkelde reisvragen te beantwoorden en bijzondere doe-opdrachten uit te voeren. Van de 477 deelnemende teams behaalden de vrijwilligers van Scouting Boxtel een indrukwekkende 1e plaats.

Nadat de vrijwilligers een groepsfoto hadden ingeleverd, kon het spel echt beginnen. De groep was opgesplitst in een team voor de reisvragen en een team voor de doe-opdrachten. Door het inleveren van de doe-opdrachten werden reiscredits verdiend, waarmee het reisvragen-team nieuwe vragen mocht beantwoorden. Het aantal goed beantwoorde reisvragen bepaalde vervolgens de eindscore.

Ondanks dat de doe-opdrachten soms zowel bizar als onmogelijk leken, hebben de vrijwilligers toch hun creativiteit optimaal benut voor het uitvoeren van de opdrachten. Zo maakten zij een filmpje waarin werd aangetoond dat de aarde plat is, gaven ze een concert in een bushokje, en maakten ze een bowlingbaan in de supermarkt. Ondertussen zocht het reisvragen-team de exacte locatie op van waar China’s maanlander is vertrokken, reisden ze virtueel naar een vulkanisch gebergte dat is vernoemd naar een hoofdstad, en gingen ze op zoek naar de eilandengroep die is vernoemd naar een Spaanse leider. Daarnaast werd er door een groepje vrijwilligers gedurende de avond gewerkt aan een heuse Scouting sportschool, welke gemaakt werd van palen en touwen.

Na een 7e plaats in 2015, 4e plaats in 2016 en 2017, en een 3e plek in 2018, ging Scouting Boxtel er dit jaar met de winst vandoor. De vrijwilligers zijn dan ook erg trots op deze mooie prestatie. Bovendien hebben zij genoten van een erg gezellige avond.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer scouting Boxtel nieuws >>>>


09-03-2019
 
 
Vrijwilligers Scouting Boxtel winnen iScout
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)