Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Onecht geslaagd Boerenbruiloft Ploegersland
 

 

Onecht geslaagd Boerenbruiloft Ploegersland


Carnavalsmaandag 11 februari zijn Willem van Bep en d’n Lange van Mientje en Ties van Houtum en Mieke van Mia en Piet de slachter van Martha en Willem Beerens in de onecht verbonden. Maar even leek het erop dat de plechtigheid niet eens zou beginnen. Z.D.H. Prins Lars, die samen met zijn Adjudant Piet, gevraagd was als getuige op te treden, had twijfels. Hij moest er even rustig voor gaan zitten of hij deze taak wel op zich wilde nemen. Gelukkig voor het bruidspaar had hij na tien minuten zijn ei gelegd en kon de trouwerij doorgaan.

Bijzonder Ploegersambtenaar Piet van Berkel nam daarna de regie over. Er moest immers een onecht huwelijk voltrokken worden. De doopceel van Willem en Mieke werd door Piet gelicht. Ook een onecht huwelijk is immers een ernstige zaak. Mieke is dan wel een leuke meid en Willem een fijne knul, maar een huwelijk is geen flauwe kul. Zowel Mieke als Willem zijn bezige bijtjes. Mieke is in Ploegersland bekend vanuit de Jeugdvakantieweek, waarvan ze initiatiefneemster is en o.a. samen met haar Willem de organisatie verzorgt. Willem kennen we ook als bandlid van de populaire formatie Van Bakkus.

Het begin van de relatie tussen Willem en Mieke liep wat stroefjes. Eigenlijk begon deze relatie elke week weer opnieuw. Aan het begin van de stapavond ver uit elkaar, maar hoe langer de avond duurde hoe dichter ze tegen elkaar aan kropen. En dat beiden heel verliefd zijn op elkaar is wel duidelijk. Op vakantie in Vlissingen riep Willem elke keer weer op het strand hoe veel hij van Mieke hield. Alleen jammer dat Mieke in Breskens was.

Als er een verjaardagsfeestje is, kun je het verzorgen van het kado beter niet aan Mieke overlaten. Dat je geld niet kunt lamineren, daar is ze nu inmiddels achter. Willem is hard op weg de meest gedecoreerde muzikant van Van Bakkus te worden. De meest in het oog springende onderscheiding die hij in de wacht heeft gesleept, doet echter niet vermoeden dat hij om zijn muzikale kwaliteiten wordt geroemd. Het Vêrke van Beceloth is in ieder geval geen Edison.

Maar zoals een goed Ploegersambtenaar betaamt, loste Piet alle problemen voor het Boerenbruidspaar op. En zo konden Driek en Maria toch nog de ringen uitwisselen en het onechte huwelijk bezegelen met een kus. Het was een zeer geslaagde middag met een drukbezochte receptie. Het feest werd traditioneel afgesloten met een heerlijk bruidsmaal van stamppot en worst.

Bron: PV de Ploegers
Auteur :Henk Keijsers


11-02-2013
 
 
Boerenbruiloft ploegersland
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)