Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

AV Marvel competitie CD junioren te gast in Someren
 

 

AV Marvel competitie CD junioren te gast in Someren


Op zaterdag 25 mei vond de tweede CD junioren competitie wedstrijd plaats. Dit keer waren we te gast bij 't Jasper Sport te Someren. AV Marvel werd vertegenwoordigd door twee C teams. Het jongens junioren C team werd evenals vorige keer vertegenwoordigd door de atleten Wouter Kuypers, Luuk de Bruijn, Mees Bleumink, Thijs Kouwenberg, Luke van den Bosch en Jelle Dreuning. Het meisjes junioren C team bestond uit Myrthe Kouwenberg, Ankie vd Meijden, Kelsey de Laat, Fenna van der Steen, Jans van Gennip en Annamaria Vorstenbosch. Amber Kadmaeroeboen is nog herstellende van een operatie en kon afgelopen zaterdag niet meedoen, maar zij was wel van de partij om haar team aan te moedigen. Luke opende de wedstrijd vandaag met het speerwerpen dat om klokslag 11:00u begon.

Al bij zijn eerste worp behaalde hij dolenthousiast een PR van 30,30m en werd daarmee 3de. De wind die van tijd tot tijd best forse was, stond gunstig voor de individuele sprintonderdelen, het verspringen en het discuswerpen. Fenna maakte bij het discuswerpen dankbaar gebruik van de wind, zij wierp de discus expres wat hoger dan normaal, zodat de wind de discus langer mee kon nemen. Zij won dit onderdeel bij de MC dan ook met een PR van 18,61m. Ook Luuk verbeterde zijn PR bij het discuswerpen met ruim een meter naar 16,79m. Bij het hoogspringen daarentegen had Annamaria behoorlijk last van het 'tegen de wind in' springen. Bij haar derde en laatste poging op 1,50m wachtte zij tactisch even op een windstil moment. Dit hielp, en zij haalde het. Het nemen van horden is en blijft technisch een lastig onderdeel. Hoewel het onderdeel horden'lopen' heet, zie je vaak atleten die er horden'springen' van maken. Jelle had hier nog zienderogen last van.

In het verleden gold ditzelfde voor Jans. Zij loopt verrekte hard, maar als er een horde 'in de weg' stond, dan was dat even schrikken, ging de rem erop en sprong zij er tamelijk rustig over. Maar gisteren was van dat springen geen sprake meer. Na wat tactische tips van Annamaria besloot Jans de turbo in te zetten. Zij vloog vervolgens over de horden heen en verpulverde het clubrecord voor de 80mh met bijna een halve seconde naar 13,91s. Ook Mees verbeterde zijn PR met bijna een seconde op de 100m horden tot 19,48s.Hoewel Ankie en Myrthe nog junioren D zijn, viel dit helemaal niet op bij de 1000m. Zij liepen namelijk voortreffelijk mee met de C junioren. Na afloop van de 1000m moest Myrthe meteen door naar het verspringen dat allang begonnen was. Gelukkig stond daar een hele aardige jury, waardoor Myrthe alsnog 4 pogingen mocht afwerken. Maar eigenlijk was dit niet eens nodig, want nog uit hijgende van de 1000m sprong zij bij de eerste poging al naar een nieuw PR van 3,61m. Wouter en Mees vertegenwoordigde de belangen van Marvel bij de 800m. Zij liepen voortreffelijk, maar hier bleek de concurrentie te sterk voor onze grote 'kleine' mannen. Gelukkig was Kelsey dit keer weer van de partij. Bij het kogelstoten liet zij haren spierballen weer eens zien. Voor het eerst met een kogel van 3Kg stootte zij een afstand van 8,08m en werd daarmee tweede bij de MC.

Bij het speerwerpen ontliepen Kelsey en Ankie elkaar niet veel. Beide haalde ruim 18m tegen de wind in met de 500 gram wegende speer. Ankie wierp zelfs bijna 2 meter verder dan vorige keer. Een nieuw PR op 18,93m. Bij het koningsnummer, de 100m sprint, had Jelle voor de gelegenheid de turbo van Jans geleend. Zijn hoofd kon zijn lichaam niet bijhouden, die bleef namelijk wat achter. Maar de tijd wordt gestopt als de borst over de meet gaat, dus dat was op zich geen probleem. Met een beetje rugwind verbeterde Jelle zijn PR naar een heel verdienstelijke 13,46s. Thijs haalde ruim 1,3 s van zijn PR af en zette deze op 14,95s. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd had Luuk dit keer wel genoeg tijd om zich op te warmen en voor te bereiden voor de 100m. Hij haalde zelfs bijna 3 seconden van zijn PR, dat nu staat op 15,38s. De uitslagen staan inmiddels op de site van 't Jasper Sport. Ten tijde van dit schrijven was de uitslag van de 1000m bij MC nog niet verwerkt. Ik heb de secretaris van 't Jasper Sport inmiddels verzocht om dit alsnog te (laten) doen. De jongens hebben het puntentotaal sinds de eerste wedstrijd verbeterd van 4767 naar 5162 punten, en zijn wederom als 6e van de 11 geëindigd.
De meisjes uitslag is nog niet volledig, maar naar mijn inschatting komen zij dicht bij de 5300 punten uit (vorige keer nog 4960). Hiermee zijn zij (voorlopig) 1e geworden van de 9 teams. Met een slag om de arm omdat de 1000m nog niet is verwerkt.
Atleten, proficiat met de door jullie behaalde resultaten.
Vanuit Marvel hebben Fred van Gennip en Walter van der Steen de jury van 't Jasper Sport geassisteerd. Hartelijk dank voor jullie bijdrage. 

Op zaterdag 22 juni gaan we naar AV De Keien te Uden voor de derde en laatste competitieronde.

Auteur Hans Vorstenbosch
Meer AV Marvel atletiek nieuws >>>>


 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)