&

47e editie AV Marvel Sparrenbosloop

Milan Stawicki wint 47e editie Don Quichotte Sparrenbosloop 2014

Milan Stawicki heeft overtuigend zondag 26 oktober de 46e editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop gewonnen. De atleet van Cifla wist met gemak de concurrentie achter zich te houden. De titelverdediger Koos Verwey kwam als tweede over de finish maar was de snelste onder de mannen masters M35. Bij de dames was de Belgische Anja Peeters de snelste.

In totaal kwamen er 260 atleten aan de start van de Boxtelse cross, bijna vijftig deelnemers meer dan voorgaand jaar. De grootste groep nam deel aan de recreatieloop. Daaronder ook een groot aantal startende lopers die onlangs met succes de loperscursus Start to Run hebben afgesloten.
Milan Stawicki wist vanaf de start de leiding te nemen en deze niet meer af te geven. Het parcoursrecord uit 2005 (28:39 min) kwam echter niet in gevaar, Stawicki kwam juichend over de finish na 30:33 min. Winnaar van eerdere edities, Koos Verwij, moest dit keer genoegen nemen met een tweede positie. Wel won hij de strijd in zijn categorie, de mannen masters M35.
WInnaar bij de masters M50 werd de Belgische Dirk Volders uit Laardal.
Ook bij de vrouwen masters V35 twee Belgische dames op het podium. Anja Peeters uit Lummen won hier voor de Boxtelse Henny van Oirschot van Marvel.

Nog meer medailles voor Boxtelse atleten waren er voor Myrthe Kouwenberg, die tweede werd bij de meisjes junioren C. Sam van Loon en Detief Zwaneveld mochten samen op het podium bij de A-junioren. Jasper Verberne was de snelste atleet bij de jongens A-pupillen, Jannes Reijenga mocht op het hoogste podium bij de C-pupillen. Loekie Krull en Anika van den Broek mochten samen op het podium bij de meisjes B-pupillen. Zij werden tweede en derde