Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

“Run to the Start”
 

 

De trainingen van “Run to the Start” zijn begonnen bij AV Marvel

Ze hebben allemaal een trainingsschema van mij gekregen voor de maandag- donderdag- en zaterdagtraining. Voor de zaterdagtrainingen, dit zijn duurlopen,  hebben ze allemaal routes doorgekregen die gelopen moeten worden. Het 1e jaar waren het alleen de  leden van AV Marvel die mee liepen op de zaterdagen.Sinds vorig jaar mogen ook lopers mee komen trainen, die geen lid van Marvel zijn.

Elk jaar groeit de groep die meedoet. Dit jaar zijn er 33 lopers die meedoen, waarvan 10 lopers van buiten Marvel. Deze lopers zijn al goed opgenomen in de groep en trainen ook mee met de loopgroepen op maandag- en donderdagavond waar ik de training ( interval) verzorg bij AV Marvel.
Zo kan ik de lopers goed begeleiden naar hun 1e 10 km of 1e halve marathon,  of diegene die graag hun tijden willen verbeteren op deze afstand. Maarte is de enige loper voor de hele marathon training, maar er zijn al een paar lopers die aan deze uitdaging willen beginnen in
2018.

Albert is een van de nieuwe lopers die mee doet aan de “Run to the Start”. Hij is in juni al begonnen met de trainingen bij Marvel en wilde graag zijn verhaal kwijt, om te laten weten dat hardlopen heel veel voor je kan betekenen en zeker voor hem.

“ Albert "verslaafd" , dit moest je in de kliniek in Zuid Afrika elke keer in de groepslessen zeggen als je aan het woord kwam.
Ben me heel bewust dat ik heel mijn leven verslaafd blijf maar heb het nu in het hardlopen gevonden.
Het helpt me om mijn hoofd leeg te maken en ik heb er ook nog plezier in.
Veel verslaafden en ik hebben een hoofd dat alsmaar doordraait, hardlopen zet dat allemaal een beetje stil. Mindfulness is ook een onderdeel in mijn leven. “

Zo zie je maar wat het hardlopen kan betekenen voor lopers en ik ben blij dat wij Albert kunnen helpen daarbij en de ondersteuning kunnen geven tijdens de trainingen die hij nodig heeft. Meerdere lopers hebben zo hun verhaal waarom ze zijn gaan hardlopen.

Op zaterdag  zijn het 3 groepjes met lopers die trainen voor 10 km training  op verschillende tempo’s  (km/per uur)  en voor de halve marathon zijn het 5 groepjes met lopers  die trainen  op verschillende tempo’s (km/per uur).
Ze starten op verschillende  tijden, waardoor bijna iedereen tegelijk aankomt.
Deze groepjes trainen ook samen op de maandag en donderdagavond.

De 1e twee zaterdagen zitten er alweer op en iedereen heeft met veel plezier gelopen en het is mooi om te zien dat de lopers elkaar motiveren en stimuleren. De lopers die op vakantie gaan, proberen daar het schema te lopen en anders hebben ze van mij andere opdrachten mee gekregen om toch actief te blijven.

Nog 11 weken te gaan voor Eindhoven en de lopers zijn allemaal super gemotiveerd.

We houden u op de hoogte  van de verrichtingen van de lopers en zeker van de resultaten die ze gaan leveren op 7 en 8 oktober.

Bron AV Marvel
Meer av Marvel atletiek nieuws >>>


26-07-2017
 
 
Run to start
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)