Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

AV Marvel Marathon Eindhoven
 

 

25 lopers atletiek vereniging Marvel bij marathon Eindhoven

Zondag 14 oktober jl. stond de hardloopwedstrijd in Eindhoven op de kalender bij vele hardlopers, er stonden namelijk afgelopen weekend ruim 23000 lopers aan de start voor diversen onderdelen (Kidsrun, 5 km, 10 km, 21,1 km en de 42 km. Zo ook bij 25 lopers bij Atletiek Vereniging Marvel te Boxtel die zich allen ingeschreven hadden voor de halve marathon. Voor sommige lopers was het een onderdeel wat ze al eens vaker gelopen hadden, maar voor de meeste lopers was deze halve marathon hun eerste wedstrijdervaring op deze afstand.

Deze 25 lopers van AV Marvel hebben de afgelopen 3 maanden een intensief trainingsprogramma gehad. Vanaf begin juli tot begin oktober is er naast de gebruikelijke trainingen op maandag- en donderdagavond, een extra training bijgekomen op alle zaterdagen. M.b.v. deze zaterdagtraining werd de afstand wekelijks opgevoerd van 10 km naar 21 km, ook je lichaam moet namelijk wennen aan een langdurige inspanning. Daar waren deze zaterdagtrainingen op gebaseerd. Op de laatste zaterdag van augustus hadden we met de gehele groep een testmarathon gelopen, die voor iedereen erg snel was verlopen, geweldige PR (persoonlijk record) waren er door iedere loper behaald. Het weer op deze testmarathon was niet te vergelijken met afgelopen zondag. Het was eind augustus was namelijk 18 graden Celcius, net na een regenbui, heerlijk om te lopen.

D-day, zondag 14 oktober, met alle lopers afgesproken om met de trein af te reizen naar Eindhoven.
Iedereen vol goede moed en blij dat DE dag eindelijk aangebroken is. Enig nadeel wat zondag heerste is de temperatuur, 27 graden Celcius! Dat kon nog wel eens een spelbreker worden.
In het beursgebouw te Eindhoven was het een drukte van jewelste met heel veel hardlopers, de laatste bidonnetjes werden leeggedronken, de laatste bananen opgepeuzeld, daarna op naar de startvakken. We waren er klaar voor. Laatste peptalk van Angela Mensink, onze vaste trainster die ons het gehele jaar door geweldig begeleid.

Alle lopers voor deze halve marathon startten tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Geadviseerd werd door de organisatie van het evenement om veel te drinken, om de paar kilometer stonden vrijwilligers bekertjes water of isostar uit te delen.
Het startschot van 13.45 uur klonk, enkele van onze trainingsgroep hadden als doel om richting de 1 uur 45 minuten te willen finishen. Na enkele kilometers kregen we door dat een PR (persoonlijk record) er niet in zat, of het moest natuurlijk je eerste halve marathon zijn. De hitte, het benauwde weer was de doorslaggevende factor.

Terwijl de eerste snellere lopers van onze groep al finishten, was de rest nog bezig met de wedstrijd. Voor iedere loper is het een geweldige prestatie op zich om de halve marathon op zijn/haar tempo te volbrengen. Zeker op zo'n warme dag. Één loper van ons team werd bevangen door de hitte i.c.m. te weinig water gedronken. Hij is gelukkig meteen opgevangen door een collega loper en enkele omstanders. Begrijpelijk heeft hij zijn wedstrijd niet kunnen voltooien en is met de EHBO-auto naar de finish gebracht. Deze loper maakt het een dag na de wedstrijd overigens gelukkig weer iets beter.

Onze trainster stond tegenover het PSV-stadion, dat is het kritieke punt op 19 km wedstrijd (de man met de hamer), alle hardlopers van haar groep toe te juichen. In de loop van de middag was iedereen gefinished op de Vestdijk, nadat deze over een bomvolle Markt en Stratumseind aangemoedigd waren door duizenden mensen. Iedere loper was erg blij dat hij/zij gefinished was, maar het kostte deze wedstrijd wel extra veel inspanning.
Na de finish kreeg iedereen zijn welverdiende medaille!

Maandagavond jl. kwam de gehele trainingsgroep gezamenlijk bij elkaar om de wedstrijd te evalueren. Op deze avond werden door Albert, Caroline, Derk, Edwin, Eric, Esther, Marcel, Harriet, Harriette, Jeroen, Jonne, Klaartje, Kim, Maikel, Marcel, Martin, Rob, Ron, Rob, Sam, Steffie, Stephen, Ted, en Thomas onze trainster Angela Mensink en assistent Maarte van de Laak in het zonnetje gezet. Wij als groep zijn ontzettend blij met hun tomeloze inzet en begeleiding het hele jaar door, maar in het bijzonder de laatste 3 maanden om klaargestoomd te worden voor de halve marathon te Eindhoven. Dat is ze zeker gelukt!

Meer atletiek nieuws >>>>


14-10-2018
 
 
25 lopers atletiek vereniging Marvel bij marathon Eindhoven
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)