Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Athletics Champs in Boxtel
 

 

Sfeervolle atletiekwedstrijd Athletics champs bij AV Marvel Boxtel

Atletiekvereniging Marvel kan terug kijken op een sfeervolle pupillenwedstrijd. De 2e in de competitie met 5 verenigingen uit de regio. Maar liefst zeven atletiek onderdelen konden 180 deelnemers uitvoeren op een zonnige zaterdagochtend 11 mei.

Athletics champs is de nieuwe opzet van de jeugdatletiek en stelt het samen bezig zijn centraal; ‘spelen moet, presteren mag’. De kinderen nemen als team deel aan de wedstrijd. De 22 teams begonnen in verschillende series met de teamestafette. Luid aangemoedigd door ouders en de andere teams. Daarna krijgt ieder team telkens 20 minuten om een onderdeel te doen. Je mag zo vaak lopen, werpen of springen als je wilt in die tijd, dus de kinderen zijn eigenlijk voortdurend bezig en niemand ‘valt af’. ┬áDe wedstrijd sluit af met meters maken op de atletiekbaan in 4 of 6 minuten. Leren doseren is nog een hele opgave voor de jonge kinderen.

Naast een aantal traditionele atletiek onderdelen zijn er onderdelen die de pupillen voorbereiden op het ‘grote’ werk. Het vortex gooien met de schuimrubber raketjes is favoriet. Dit is een voorbereiding op het speerwerpen. Het gooien met een medicien bal is een voorbereiding op het kogelstoten. Slingeren met fietsbanden is een voorbereiding op het discuswerpen. Maar de pupillen A mogen gooien met plastic discusschijven. Oeps, die werden nog snel even gehaald. Als een wedstrijd foutloos verloopt, heb je niet door hoeveel voorbereiding en hulp erbij komt kijken. AV Marvel is blij met de betrokkenheid en inzet van haar vrijwilligers / ouders om zo’n evenement jaarlijks voor de pupillen neer te zetten. Want wat hebben ze weer genoten. Ouders lopen mee met een team, helpen bij h et meten en moedigen natuurlijk aan en daarmee is het ook voor hen een sociaal gebeuren.

Wil je ook een keer meedoen met een atletiektraining? Kom dan kijken op een woensdag om 16.30 uur of zaterdag om 10.00 uur op de atletiekbaan, sportpark Den Wielakker (bij het rugby en honkbalveld).Meer atletiek nieuws >>>>


09-06-2018
 
 
Athletics Champs in Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)