Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Badmintonclub BC’80
 

 

Badmintonclub BC’80 terug in de hoofdklasse

In de regionale competitie van de Bossche Badminton Federatie worden per jaargang twee competitieronden afgewerkt. Het eerste team van BC’80 uit Boxtel was tot nu toe nog ongeslagen in de promotie klasse. Dit zou betekenen dat de uitwedstrijd tegen ABC uit Ammerzoden gelijk gespeeld moest worden om het kampioenschap te behalen. Het tweede team grijpt net naast het kampioenschap en handhaaft zich in de tweede klasse. Het derde team vecht momenteel tegen degradatie in de derde klasse en spelen nog één wedstrijd, thuis tegen Hilvarenbeek op 9 december waar alle steun welkom is.
BC’80 1 zou een relatief makkelijke avond gaan beleven al was het tijdens de singles nog erg spannend.

Monique Brouwer verloor de eerste set met 21-17 maar herpakte zich in de tweede set en trok de stand gelijk. Marco Swinkels zat in de flow zoals dat mooi heet en wist beide sets eenvoudig te winnen van zijn tegenstander met 6-21 en 10-21. Lieke Boleij zou een moeilijke avond beleven omdat haar tegenstandster gewoon erg goed is. In twee spannende sets trok zij helaas aan het kortste eind en werd er tweemaal met 21-15 verloren. Nino Haar won zijn eerste set met 20-22 en had het moeilijk tegen zijn tegenstander, gelukkig herpakte hij zich en won overtuigend de tweede set met 8-21. Nadat de singles gespeeld waren konden de herendubbel en de damesdubbel de benodigde vier sets opleveren om het kampioenschap veilig te stellen. Marco Swinkels en Nino Haar kenden wederom geen probleem en pakten de volle buit voor BC’80 met 14-21 en 15-21. De dames Monique Brouwer en Lieke Boleij speelden een fantastische eerste set en wonnen met 14-21 maar maakten het spannend in de tweede set. Waarschijnlijk was het de kampioensdruk die toenam bij de twee dames maar knap werd het beslissende punt gemaakt en het kampioenschap gepakt met 22-24. Dat de mixdubbels daarna ook vrij eenvoudig gewonnen werden leverde een mooie eindstand op van 4-12 waarna de champagne ontkurkt kon worden. Door het kampioenschap is het eerste team van BC’80 weer terug in de hoofdklasse, de hoogste klasse van de BBF badmintonbond.

Auteur Kevin den Ouden
Meer badminton nieuws >>>>


30-11-2014
 
 
Badmintonclub BC’80
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)